Mainos

Ministeriö: Mahdollisesta huligaanirekisteristä tulisi kevyt

Jos Suomeen tulee urheilutapahtumiin porttikieltojärjestelmä, tulisi sen olla mahdollisimman kevyt, sanoo poliisitarkastaja Pekka Aho sisäministeriöstä.

Ministeriö on asettanut työryhmän pohtimaan, tarvitaanko Suomeen järjestelmää, joka mahdollistaisi porttikiellon asettamisen häiriköille urheilutapahtumiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Työryhmä on juuri aloittanut työnsä ja pitänyt vasta muutaman kokouksen, Aho sanoo. Asia on hänen mukaansa ollut ministeriön ohjelmassa joitakin vuosia.

– Tällä hetkellä pohdimme vain, onko tällaiselle järjestelmälle tarvetta, Aho sanoo.

Suomi on yksi harvoista Euroopan Neuvoston jäsenmaista, jossa porttikieltojärjestelmää ei ole. Esimerkiksi naapurimaa Ruotsissa häiriökäyttäytymisestä on mahdollista langettaa porttikielto.

Saksassa huliganismi nosti viime kaudella päätään erityisesti entisessä Itä-Saksassa, jossa nähtiin väkivaltaisia yhteenottoja. Siellä seura, liitto tai poliisi voi antaa porttikiellon riehujalle.

Ahon mukaan tämä on yksi niistä monista kysymyksistä, jota työryhmä pohtii.

Palloliitto: Suomessa ei huliganismia

Sisäministeriön lisäksi työryhmässä on mukana edustajia Poliisihallinnosta, Palloliitosta ja jääkiekon SM-liigasta. Palloliittoa työryhmässä edustaa turvallisuuspäällikkö Juha Karjalainen.

– Saimme virallisen kutsun osallistua työryhmään tänä syksynä, Karjalainen kertoo.

Suomessa jalkapallokatsomoissa nähdään äärimmäisen harvoin mitään huliganismiin viittaavaa. Karjalainen sanookin, ettei Suomessa oli huliganismia.

– Joitakin yksittäistapauksia on ollut, Karjalainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.