Mainos

Ministeriö: Julkisten sairaaloiden tiloja yksityiskäyttöön

Sosiaali-ja terveysministeriö ehdottaa, että lääkärit voisivat iltaisin ja viikonloppusin käyttää julkisten sairaaloiden tiloja ja laitteita yksityiseen toimintaan. Yksityissairaalat pelkäävät suunnitelman vääristävän kilpailua.

Kansallisessa terveysohjelmassa ehdotetaan, että erikoismaksuluokasta sairaaloissa luovutaan ja vastapainoksi lääkärit voisivat iltaisin ja viikonloppuisin käyttää julkisten sairaaloiden tiloja ja laitteita. Näin maksukykyiset potilaat pääsisivät leikkaukseen haluamanaan aikana.

Iltaisin ja viikonloppusin tehtäisiin lähinnä leikkauksia ja sairaanhoitopiirit vuokraisivat tilat yrittäjille.

- Kyllä meillä on leikkauspaikkoja paljon. Ongelmana on se, kuinka sovittaa yksityistä toimintaa julkisiin sairaaloihin, kuvailee johtajaylilääkäri Turkka Tunturi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä.

Ministeriö ehdottaa, että ilta- ja viikonlopputoiminta olisi pääasiassa erikoislääkärien käsissä. Myös asiakasmaksut olisivat korkeammat. Ongelma ei kuitenkaan ole pelkästään tilakysymys vaan lisäksi tarvitaan myös pätevää henkilökuntaa, josta on ollut jo pulaa.

Kela katsoo, ettei se voi maksaa sairausvakuutuskorvauksia, jos leikkauksia tehdään julkisissa sairaaloissa, jotka saavat valtion tukea. Yksityiset sairaalat puolestaan pelkäävät kilpailun kiristyvän ja vääristyvän.

- Yksityissektorin kannalta siinä mättää se, että jos ratkaisu toteutetaan niin, että verovaroin tuettua tuotantoa tuodaan yksityiselle markkinoille, silloin rakenteet menevät vikasuuntaan, toteaa Mehiläinen Oy:n toimitusjohtaja Antti Kasi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.