Mainos

Ministeriö julkistaa Hiihtoliiton selvityksen

Opetusministeriö aikoo julkistaa Hiihtoliitolta huomenna tulevan dopingselvityksen.

Suvi Lindén

Ministeriö odottaa selvitystä huomiseksi, ja sen jälkeen se on tarkoitus myös julkistaa, sanoo kulttuuriministeri Suvi Lindén.
- Katson, että julkisuuslain nojalla selvitys on julkinen, Lindén sanoi aamulla urheilujuridiikan seminaarissa Helsingissä.

Selvityksessä Hiihtoliiton pitäisi antaa mahdollisimman yksityiskohtainen kuvaus dopingtapahtumista. Opetusministeriössä ei selvityksen pohjalta aiota kuitenkaan ryhtyä toimiin. Lindenin mukaan selvityksen analysoi tapahtumia tutkiva Tarastin dopingtyöryhmä. Dopingia selvittää myös Keskusrikospoliisi. Poliisin mukaan vielä ei ole päätetty, aloitetaanko jutun pohjalta esitutkinta vai ei. Tämä tarkoittaa sitä, että poliisi ei ole kyennyt toistaiseksi ratkaisemaan, onko tapahtumissa syytä epäillä rikosta.

Hiihtoliiton eroavan varapuheenjohtajan Matti Louekosken piti alunperin puhua seminaarissa liiton roolista ammattilaistuvassa urheilussa. Hän kuitenkin peruutti esityksensä, koska liiton johtokunta kokoontuu ylimääräiseen kokoukseensa tänään. Liitto pitää tiedotustilaisuuden Helsingissä kello 18.

Urheiluoikeudelle oma professuuri?

Urheilujuridiikan seminaarin avannut Lindén sanoo, että dopingista kiinni jääneet urheilijat ovat saaneet kovat rangaistukset. Hän myös korostaa, että rangaistukset kärsittyään hiihtäjät ovat vapaita palaamaan kilpaladuille. Ministeriö ei myöskään aio periä valmennusapurahoja takautuvasti.

Kulttuuriministeri on myöntänyt Helsingin yliopistolle 2,5 miljoonan markan määrärahan urheiluoikeuden professuurin perustamiseen. Lindénin mukaan tämä on keino kehittää urheiluoikeuden opetusta ja tutkimusta. Lindén sanoo, että riitojen ratkominen urheilun omassa piirissä ei enää näytä riittävän, kun kysymys on voimakkaista taloudellisista intresseistä ja urheilijan oikeusturvasta sekä osin tämän koko elannosta.

Professuuri tulee Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekuntaan. MTV3:n uutisten tietojen mukaan urheiluoikeuden professorin paikalle on vahvimmin ehdolla dosentti Heikki Halila.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.