Mainos

Ministeriö haluaa selvityksen Merenkulkulaitoksen pääjohtajan veneilystä

Helsingin sataman ja Luotsausliikelaitoksen johtajien epäillään veneilleen hinaajavarustamon veneellä.

Liikenneministeriö haluaa Merenkulkulaitoksen pääjohtajalta Markku Myllyltä selvityksen tämän lomaveneilystä. Vastaavaa selvitystä pyydetään myös Luotsausliikelaitos Finnpilotilta. Selvityspyynnössä kysytään, "miten hinaajavarustamo Alfons Håkans Oy:n vene on mahdollisesti ollut heillä yksityisessä lomakäytössä". Selvitykset on annettava ministeriölle ensi tiistaihin mennessä.

Helsingin Sanomat kertoi tänään Myllyn ja eräiden Helsingin Sataman ja Luotsausliikelaitoksen johtajien veneilleen lomillaan hinaajavarustamon Nauticat 33 -veneellä. Mylly kertoo maksaneensa vuokraa veneestä.

Ministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiaisen mukaan ministeriössä suhtaudutaan näihin asioihin vakavasti.

- Jos julkista tehtävää hoitavia henkilöitä ja virkamiehiä epäillään puolueettomuuden vaarantumisesta, asia on silloin selvitettävä.

Helsingin Sanomien uutinen ylittää Pursiaisen mukaan selkeästi sen kynnyksen, että selvitys pitää pyytää ja asianomaisia kuulla. Sitten on arvioitava, täytyykö asiassa ryhtyä joihinkin muihin toimiin.

Merenkululaitos on ministeriön alainen virasto, ja se on ostanut palveluja Alfons Håkansilta.

Luotsausliikelaitos puolestaan on valtion liikelaitos, joka toimii liikenne- ja viestintäministeriön hallinnon alalla. Laitoksella on kiistaa Suomen ensimmäisen yksityisen luotsausyhtiön Baltic Pilotin kanssa, jonka osakas on Alfons Håkans. Luotsausliikelaitos pitää Baltic Pilotin toimintaa luotsauslainsäädännön vastaisena.

Selvitykset ensi viikolla

Pursiainen keskusteli asiasta puhelimitse tänä aamuna Myllyn kanssa.

- Keskustelu päätyi siihen, että pyysin Myllyltä kirjallisen selvityksen ja hän käy luonani tiistaina, Pursiainen sanoi.

Merenkulkulaitoksen pääjohtaja Mylly ei halunnut tänään kommentoida Helsingin Sanomien uutista hänen lomaveneilystään.

- Annan selvityksen tiistaina liikenne- ja viestintäministeriölle. Ministeriön kanssa on sovittu, etten repostele tätä asiaa sen enempää, hän kuittasi lyhyesti.

Luotsausliikelaitoksen puolesta selvityksen ministeriölle tekee toimitusjohtaja Matti Pajula tiistaihin mennessä, mutta todennäköisesti jo maanantaina.

Pajula kertoi, että Luotsausliikelaitoksen nykyiseen johtoon kuuluva henkilö on käyttänyt venettä vuonna 2002, jolloin hän oli vielä Merenkulkulaitoksen palveluksessa. Venettä oli käytetty kesällä kolmen päivän ajan. Pajula itse ei ole nähnyt koko venettä.

(MTV3-STT)

Katso myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.