Mainos

Ministeriö haluaa kieltää happy hour -alennukset

Sosiaali- ja terveysministeriössä pohditaan niin sanottujen happy hour -alennusten kieltämistä alkoholihaittojen vähentämiseksi. Suomalaiset joivat viime vuonna alkoholia huomattavasti edellisvuotta enemmän.

Alkoholin kokonaiskulutus kasvoi viime vuonna 6,5 prosenttia edellisvuodesta. Ennakkotietojen mukaan alkoholia kulutettiin viime vuonna Suomessa lähes 43 miljoonaa litraa eli 8,2 litraa asukasta kohden. Sataprosenttisena alkoholina mitattuun lukuun sisältyy ainoastaan virallinen tilastoitu kulutus.

Sosiaali- ja terveysministeriö on ehdottamassa niin sanottujen happy hour -alennusten kieltämistä. Happy hourien aikana olutta myydään normaalia halvemmalla.

"Myös anniskelussa tätä hinnanmäärittelyä on syytä tarkastella. Eli tarkoitatko sitä, että olutta ei saa myydä liian halvalla, koska sitten sitä juodaan liikaa? No sinähän sen sanoit, juuri näinhän se kyllä on. Olutta ei saa ainakaan mainostaa niin, että sitä voi juoda liian halvalla", Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen (STTV) ylijohtaja Ilkka Suojasalmi sanoi MTV3:n uutisten toimittajalle. STTV on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, jonka toimialaan kuuluvat alkoholijuomat ja alkoholipitoiset aineet sekä tupakka ja kemikaalit.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksesta kerrotaan, että tilastoimaton alkoholi huomioiden kulutus oli noin 10,3 litraa asukasta kohden. Alkoholin tilastoidun kulutuksen kasvuun vaikutti erityisesti maaliskuun alussa toteutettu alkoholiveron alennus. Viron EU-jäsenyys vaikutti puolestaan tilastoimattoman kulutuksen lisääntymiseen.

Ennakkotiedoista selviää, että valtio keräsi alkoholiveroina viime vuonna vajaat 1,1 miljardia euroa. Summa pieneni edellisvuodesta ennakoidusti noin 300 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.