Mainos

Ministeriö ei hyväksynyt Pohjolan holding-mallia

Vakuutusyhtiöitä valvova sosiaali- ja terveysministeriö ei hyväksynyt Pohjolan suunnitelmaa muuttaa vanha Pohjola omistusyhteisöksi. Siksi Pohjola pysyy vastedeskin vakuutusyhtiönä. Sen toimilupa rajataan jälleenvakuutukseen.

Tammikuun lopulla Pohjola julkisti suuren rakenneuudistuksensa. Siinä vanha Pohjola oli tarkoitus muuttaa holding-yhtiöksi ja siirtää yhtiöryppään vakuutustoiminta erillisiin yhtiöihin.

Ministeriö ei kuitenkaan hyväksynyt omistusyhteisö- eli holding-mallia. Nykyisen lainsäädännön mukaan ministeriö ei pysty valvomaan vakuutusyhtiön omistajana olevaa tavallista yhtiötä kuten vakuutusyhtiötä. Siksi ministeriö katsoi, että Pohjolan tulee jatkossakin kuulua normaalin vakuutustoiminnan piiriin.

Pohjola on muuttanut rakennesuunnitelmaa siten, että Vakuutusyhtiö Pohjola pysyy vakuutusyhtiönä. Yhtiön toimilupa rajataan kotimaisen ja ulkomaisen jälleenvakuutuksen harjoittamiseen. Muu vakuutuskanta siirtyy perustettavaan vahinkovakuutusyhtiöön tammikuisen suunnitelman mukaisesti.

Pohjolan liikevoitto nousi 526 miljoonaan

Vakuutusyhtiö Pohjolan liikevoitto parani viime vuonna. Liikevoittoa kertyi 526 miljoonaa markkaa eli 65 miljoonaa edellistä vuotta enemmän.

Kotimaisen ensivakuutuksen vakuutusmaksutulo oli 2,7 miljardia eli suunnilleen saman verran kuin aiempana vuonna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.