Mainos

Ministeriö ehdottaa selvitysmiestä Sipoo-kiistaan

Maisteri Pekka Myllyniemen tehtävänä olisi selvittää mahdollisia aluemuutoksia Helsingin, Sipoon ja Vantaan välillä. Hän on aiemminkin selvitellyt kuntien alueliitoksia.

Sisäministeriö esittää, että valtiotieteen maisteri Pekka Myllyniemi ryhtyisi selvittämään Helsingin, Sipoon ja Vantaan välisen kuntajaon muuttamista.

Sisäministeriö on kuullut tänään alue- ja kuntaministeri Hannes Mannisen johdolla Helsingin kaupunkia, Sipoon kuntaa ja Vantaan kaupunkia kuntajakoasiassa.

Helsingillä ja Vantaalla ei ollut huomautettavaa kuntajakoselvittäjästä. Sipoon kunnan edustajat toivoivat voivansa käsitellä asiaa ensi maanantaina kokoontuvassa kunnanhallituksen kokouksessa.

Sisäministeriö tekee tämän jälkeen päätöksen erityisen selvityksen toimittamisesta ja kuntajakoselvittäjästä.Kuntajakolain mukaan sisäministeriöllä on toimivalta erityisen selvityksen toimittamiseen ja kuntajakoselvittäjän määräämiseen.

Myllyniemellä kokemusta kuntaselvityksistä

Myllyniemi on aiemminkin selvitellyt kuntien alueliitoksia. Elokuussa Myllyniemi ehdotti Sammatin kunnan ja Lohjan kaupungin liittämistä yhteen. Kolme vuotta sitten Myllyniemi selvitteli Kiihtelysvaaran liittymistä Joensuuhun. Molemmissa tapauksissa hän esitti kunnallisen kansanäänestyksen järjestämistä liitoksista.

Myllyniemi on myös toiminut Lohjan kaupunginjohtajana vuosina 1997-1998. Myllyniemi on lisäksi ollut yhden kauden SDP:n kansanedustajana.

Helsinki on vaatinut, että pääkaupunkiin liitettäisiin noin 5000 hehtaarin kokoinen alue Sipoon lounaisosista. Sipoo on vastavetona esittänyt kunnan asukasmäärän lisäämistä 40 000 asukkaalla seuraavan 20 vuoden aikana.

Hannes Manninen on ilmoittanut tukevansa Helsingin aluevaatimusta. Hänen mukaansa Sipoon suunnitelmat asukasmäärän kasvattamiseksi ovat epärealistisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.