Ministeriö: Älkää lähtekö omin päin puolustamaan pakolaisia

Sisäministeriö kertoo saaneensa kansalaisilta viestiä siitä, että he haluaisivat auttaa turvapaikanhakijoita.

Moni miettii, pitäisikö turvapaikanhakijoiden turvallisuutta mennä varmistamaan itse, jos viranomaisten voimat eivät riitä. 

– Tätä vahvaa viestiä on tullut meille ja avustusjärjestöille. Me olemme siitä todella kiitollisia, sanoo ministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg.

Hän kuitenkin pyytää, että kansalaiset eivät lähde omatoimisesti suojaamaan esimerkiksi vastaanottokeskuksia.

– Viesti on se, että Suomen viranomaiset pystyvät tämän tilanteen hallitsemaan. Toivomme, että kukaan ei itse lähde toimimaan. Pitää luottaa siihen, että viranomaiset pystyvät hoitamaan ja kansalaiset voivat olla apuna, kun heitä pyydetään. 

Torstaina Lahden Hennalassa turvapaikanhakijaperheitä kuljettanut bussi joutui ilotulitteiden ja kivien heiton kohteeksi. Perjantaiaamuna Kouvolassa 50-vuotias mies heitti polttopullon vastaanottokeskuksen ovelle. Oikeus vangitsi hänet epäiltynä törkeän tuhotyön yrityksestä. 

Kansliapäällikkö vetoaa suomalaisiin ja pyytää maltillisuutta. 

– Turvapaikanhakijoita tulee nyt paljon. Toivomme, että me pystymme tässä yhteiskunnassa hyväksymään tämän tilanteen. Vaikka olisimme eri mieltä asioista, niin toimisimme sanojen kautta, ei vihapuheella ja väkivallalla. Se on hyvin harras toiveeni. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja