Mainos

Ministerillä vauhti päällä Porissa: Kiuru kilpaili kipsi jalassa

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) osallistui SuomiAreenassa Suomen Yrittäjien Sotepeli-kisaan, joka oli kohtalaisen haastava myös tervejalkaiselle. Kiurun jalka on ollut paketissa kohta viisi kuukautta.

- Viikko-kaksi vielä, niin sitten toivottavasti pääsen kepeistä eroon, ilmoitti Kiuru aplodeeraavalle yleisölle.

Kiuru selvitti radan parin avustajan voimin ja kävelykepit lensivät nurkkaan siinä vaiheessa, kun yksi osuus rupesi tökkimään. Kiuru hyppeli läpi myös puomin yhdellä jalalla yleisön hurratessa. Kisan tarkoituksena oli tuoda esiin yrittäjien huoli siitä, jääkö sote-ratkaisussa riittävästi tilaa yksityiselle sektorille. Kiuru ei pidä asiaa ongelmallisena.

- Itse käytän mielellään julkista, mutta nyt kun oli näin paha jalkavaiva, niin Suomen parhaat leikkaajat sen operoivat. Vakuutusyhtiön kautta asia järjestettiin, kertoo Kiuru.

Yrittäjien mukaan päättäjät eivät vieläkään ole tulleet tähän aikaan: soteratkaisu betonoi terveydenhuoltopalvelut edelleen kunnallisiksi.

- Kyllä tässä näkyy vanhakantainen, aatteellinen pohja. Halutaan vastustaa palvelujen ulkoistamista vain vastustamisen vuoksi. Meidän olisi pitänyt ottaa mallia Ruotsista, jossa puolueista riippumatta haluttiin turvata hyvinvointipalvelut sillä tavalla, että avattiin markkinat, kritisoi Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.