Mainos

Ministerien luksusmatkat ärsyttävät Ruotsissa

Ruotsin viestimet ovat alkaneet repostella ministerien matkalaskuja sen jälkeen kun kävi ilmi, että pääministeri Göran Persson oli maksanut lennostaan New Yorkiin 1,1 miljoonaa kruunua eli lähes 800 000 markkaa.

Skandaali ministerien matkoista on saanut nyt sellaiset mittasuhteet, että hallitus teki tänään aloitteen matkustustapojen ja -kustannuksien selvittämiseksi. Persson ei ruotsalaisten lehtien selvityksen mukaan ole ainoa, joka on onnistunut tekemään tähtitieteellisiä matkalaskuja. Persson on ministerikollegoineen matkustanut vuoden aikana yksityiskoneilla yhteenä yli 4 miljoonan kruunun edestä, kertoo Aftonbladet.

Persson kuitenkin johtaa matkalaskutilastoa, sillä hänen kontollaan on yli puolet summasta. Tämä on Perssonin kannalta erittäin ikävää, sillä hän on saarnannut uusimmassa kirjassaan säästäväisyyden merkitystä ja sanonut, että "jokainen kruunu on tärkeä". Pääministeri on vierittänyt matkalaskuskandaalissa syyt turvallisuuspoliittisen neuvonantajansa niskoille. Ruotsalaisille on kuitenkin jäänyt epäselväksi, miksi ulkopoliittisen asiantuntijan tehtävänä olisi hoitaa pääministerin matka-asioita. Hallituksen selvityksen tarkoituksena on nyt saada selko siitä, mikä olisi kohtuullinen ministeritason matkakustannus.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.