Mainos

Ministeri: Ydinsukellusveneen palo sammutettu

Luoteis-Venäjällä ydinsukellusveneen tulipalo on saatu sammutettua täysin, sanoo Venäjän hätätilaministeri Sergei Shoigu.

Vielä aamulla armeija kertoi, että sukellusvene palaa edelleen ja että aluksen sisällä on merisotilaita.

Eilen kuivatelakalla palamaan syttyneestä sukellusveneestä ei ole vuotanut säteilyä. Kuivatelakka sijaitsee lähellä Norjan ja Suomen rajaa. Sukellusvene on nyt osin upotettuna veteen. Sukellusvene oli myös riisuttu aseista ennen kuin se tuli telakalle.

Armeijan mukaan sukellusveneessä olevat sotilaat mittaavat säteilyä ja varmistavat ydinreaktorin turvallisuuden.

Ainakin yhdeksän ihmistä loukkaantui eilen Rosjalkovon telakalla syttyneessä palossa. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan palo sai todennäköisesti alkunsa, kun korjaustöiden vuoksi telakalla olleen sukellusveneen runkoa korjattiin hitsaamalla. Tuli levisi puisiin rakennustelineisiin ja niistä sukellusveneeseen.

Silminnäkijöiden mukaan liekit löivät kymmenen metrin korkeudelle. Sammutustöihin osallistui yli sata palomiestä. Mukana sammutustöissä oli myös helikoptereita ja veneitä.

Jekaterinburg-niminen sukellusvene on rakennettu vuonna 1984. Se voidaan aseistaa 16 ohjuksella, joista jokaiseen voidaan asentaa neljä taistelukärkeä. Delta IV -luokan alus kuuluu jo kylmän sodan aikana perustettuun Pohjoiseen laivastoon.

(MTV3 - STT- Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.