Ministeri VATT:n eläkearviosta: Oleellista, milloin ihmiset todella jäävät eläkkeelle

VATT: Eläkeikää korotettava enemmän 4:48

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn (kok.) mukaan Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) tutkimus ei aiheuta tässä vaiheessa toimenpiteitä.

VATT julkaisi tänään tutkimuksen, jonka mukaan syyskuussa sovittu  eläkeiän nosto riittämätön. VATT:n mukaan vanhuuseläkeikää pitäisi nostaa reippaammin eli viidellä vuodella seuraavien kymmenen vuoden aikana.

- Oleellisistahan on se, milloin ihmiset todella jäävät eläkkeelle. Ei se, että kuinka suuri meidän mekaaninen eläkeikämme on. Tärkeää on myös huomata, että puhutaan ihmisistä ja ihmisten jaksamisesta työelämässä,  Räty sanoi MTV:n Seitsemän uutisissa.

Rädyn mielestä syyskuussa tehty eläkeratkaisu huomio muun muassa se  sen, miten ihmiset jaksavat olla työssä, kuinka paljon on oikeasti realistista pidentää lyhyellä aikavälillä ihmisten työuria ja kuinka kauan ihmiset jaksavat olla työelämässä.

- Kun eläkeratkaisua tehtiin, sen vaikutusta kestävyysvajeeseen ja työurien pidentymiseen, arvioivat sekä valtiovarainministeriö että eläketurvakeskus. Heidän arvionsa mukaan nämä ovat riittäviä toimenpiteitä vastaamaan hallituksen asettamiin tavoitteisiin, Räty sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat