Mainos

Ministeri Vapaavuoren esteellisyydestä useita kanteluita

Oikeuskanslerin toimistoon on tullut tänään viisi kantelua koskien elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok) esteellisyyttä ydinvoima-asioissa.

Oikeuskanslerin toimistosta kerrotaan, että yksityiset ihmiset ovat tehneet kantelut ja pyytäneet tutkimaan, onko asiassa aihetta selvityksiin tai onko Vapaavuori ollut esteellinen eli toiminut kahdessa roolissa.

Jan Vapaavuori allekirjoitti Suomen ja Venäjän ydinenergia-alan yhteistyösopimuksen  ja esitteli Fennovoiman periaatepäätöksen täydennyksen.

Oikeuskanslerin toimistossa selvitellään parhaillaan, kuinka perusteellinen selvitys asiassa tehdään.

Toimistosta kerrotaan, että esteellisyyskanteluita tulee usein. Viimeksi kantelun pohjalta selviteltiin Kevan hallituksen entisen puheenjohtajan Laura Rädyn esteellisyyttä Kevaan liittyvissä asioissa.

Esteellinen vai ei ?

Aiemmin myös Ville Niinistö (vihr.) on vaatinut selvitystä Vapaavuoren mahdollisesta esteellisyydestä.

Jan Vapaavuori on kommentoinut aikaisemmin MTV Uutisille esteellisyysepäilyjä. Vapaavuori on pitänyt väitteitä esteellisyydestään pähkähulluina.

Suomi ja Venäjä allekirjoittivat sopimuksen ydinenergia-alan yhteistyöstä helmikuussa.

Venäjän puolesta sopimuksen allekirjoitti Rosatomin pääjohtaja Sergei Krijenko.

Suomen puolelta allekirjoittajana oli Vapaavuori. 

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan sopimusta ei tehty energiayhtiö Rosatomin kanssa, vaikka Venäjän puolesta sopimuksen allekirjoitti Rosatom.

– Jos minä olisin jäävi sen takia, että allekirjoitin sopimuksen, niin kaikki ne, jotka ovat minut valtuuttaneet allekirjoittamaan sopimuksen, eli käytännössä koko muu Suomen hallitus, olisi ihan yhtä jäävejä. 

Vapaavuoren tapauksessa kyse on siitä, että ministeri virkavelvollisuuksia hoitaessaan allekirjoittaa erillisissä asioissa lainsäädännön pohjalta ministeriön toimialaan kuuluvia päätöksiä. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan se ei tee hänestä asianosaista näissä asioissa eikä sen myöskään voida katsoa vaarantavan luottamusta hänen puolueettomuuteensa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.