Mainos

Ministeri vakuuttaa Irakin yhteistyöhalua

Irakin varapääministeri Tareq Aziz lupaa maan olevan vastaisuudessa YK:n asetarkastajille helpompi yhteistyökumppani.

Aziz sanoi kanadalaiselle CBC-televisioyhtiölle, että Irakin ja tarkastajien välillä on ollut erimielisyyttä lähinnä U-2-tiedustelukoneista ja siitä, missä olosuhteissa tarkastajat voivat haastatella irakilaisia tiedemiehiä.

-Muuten yhteistyö on sujunut ja lupaamme tulla tulevaisuudessa enemmän vastaan. Vastaamme heidän tarpeisiinsa tavalla, joka tyydyttää heitä, Aziz lupasi haastattelussa, joka oli tehty asetarkastajien luovutettua eilen raporttinsa YK:n turvallisuusneuvostolle.

Aziz myös kiisti käsityksen, jonka mukaan Irak suunnittelisi kostavansa Yhdysvalloille sen omalla alueella mahdollisen hyökkäyksen Irakiin. Sen sijaan Aziz ei pitänyt mahdottomana, että Irak iskee Kuwaitiin jos amerikkalaiset aloittavat hyökkäyksensä sieltä käsin.

-Me iskemme tietysti amerikkalaisia vastaan mistä hyvänsä he aloittavatkin vihamieliset toimensa Irakia vastaan. Se on oikeutettua, Aziz sanoi haastattelussa.

(MTV3-STT)

Toisaalta Irak syyttää Yhdysvaltoja epäreilun sodan lietsomisesta. Irakin johdon mukaan Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell valehtelee väittäessään, että Irak kehittää kiellettyjä aseita.

(28.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.