Mainos

Ministeri: Tshernobyliä ei suljeta ilman G7 rahaa

Ukraina saattaa harkita uudelleen lupaustaan sulkea Tshernobylin ydinvoimala, jos johtavien teollisuusmaiden ryhmä G7 ei anna siihen rahaa, sanoi Ukrainan ympäristöministeri Juri Kostenko tänään.

G7-ryhmän ja Ukrainan neuvottelut voimalan sulkemisen rahoittamisesta päättyivät ilman suurempaa edistystä.
-Tähän mennessä emme ole päässeet yhteisymmärrykseen G7:n kanssa. Jos he eivät anna meille rahaa, en voi sulkea pois mahdollisuutta, että hallituksemme on pakotettu harkitsemaan uudelleen suunnitelmiaan Tshernobylistä, Kostenko sanoi.

Ukraina haluaisi G7-mailta heti 840 miljoonaa dollaria (lähes 4 miljardia markkaa) saadakseen kaksi korvaavaa reaktoria valmiiksi Länsi-Ukrainaan. Tshernobyl tuottaa yhä viisi prosenttia Ukrainan sähköstä, ja Ukraina on vaatinut uusien reaktorien rakentamista korvaamaan Tshernobylin tuottaman sähkön.

G7-maat, Yhdysvallat, Japani, Saksa, Ranska, Englanti, Italia ja Kanada, ovat luvanneet lahjoittaa 3,1 miljardia dollaria (14,5 miljardia markkaa) auttaakseen voimalan sulkemista vuoteen 2000 mennessä. Kostenkon mukaan G7 antaisi kahden reaktorin valmistumiseen tarvittavat varat vasta vuonna 1998, vaikka Ukraina haluaisi ne jo tänä vuonna.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.