Ministeri tilasi selvityksen: voisiko Suomi hakea olympialaisia ja paralympialaisia?

Suomessa selvitetään olympialaisten ja paralympialaisten järjestämisen edellytykset ministeri Sampo Terhon pyynnöstä.

Ylälaidan videolla maanantai-illan Tulosruutu.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustuksen Suomen Olympiakomitealle selvityksen toteuttamiseksi.

– Olen pyytänyt Suomen Olympiakomiteaa toteuttamaan selvityksen olympia- ja paralympiakisojen hakemisen edellytyksistä. Selvitys luo tietopohjan, jonka varassa olympia- ja paralympiakisojen hakemisen mahdollisuutta voitaisiin arvioida tulevaisuudessa, urheiluministeri Terho toteaa.

– Selvityksen myötä voidaan käydä faktaperusteista keskustelua siitä, voisiko Suomessa tai useamman maan kanssa yhteistyössä järjestää olympialaisia tulevaisuudessa. Jotta olympialaisten uskottavuus ja kunnioitettavuus säilyvät, tulevaisuuden olympialaiset tulisi järjestää entistä kestävämmin ja kustannustehokkaammin. Tässä Suomella turvallisena maana on paljon vahvuuksia, joten siksi asia on hyvä selvittää, Terho jatkaa.

Tuoreeltaan kansainvälinen olympiakomitea IOC käynnisti hankkeen, jonka myötä olympialaisten järjestelyissä pyritään korostamaan muun muassa kustannustehokkuutta.

Selvityksessä tarkastellaan Suomen tilannetta kansainvälisen olympiakomitean ja paralympiakomitean uudistetun prosessin näkökulmasta. Selvityksessä arvioidaan hakukriteerejä, järjestämisvaatimuksia ja muita kisojen kannalta välttämättömiä osa-alueita. 

Selvitys valmistuu alkuvuodesta 2019.

Lue myös:

    Uusimmat