Mainos

Ministeri teki rikosilmoituksen Facebook-uhkailusta

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r.) on päättänyt tehdä rikosilmoituksen Facebookissa kokemastaan uhkailusta.

Thorsia vastaan on perustettu internetin Facebookiin ryhmä, jonka nimi on: "Olen valmis istumaan muutaman vuoden Astrid Thorsin taposta!!".

Thorsin mukaan kirjoituksia ei voi enää perustella sananvapaudella. Thors on vienyt jutun poliisin tutkittavaksi, jotta uhkailuista ei tulisi hyväksyttävää.

- Jos emme tee loppua tällaisesta kirjoittelusta, emmekä selvästi viestitä, että avoimesti rasistiset uhkailut eivät ole hyväksyttävissä, joku voi luulla, että on laillista siirtyä sanoista tekoihin, sanoo Thors.

Thorsin maahanmuuttopolitiikkaa on moitittu verkossa runsaasti. Thorsin mukaan on olemassa vaara, että syyttömät joutuvat kärsimään, kun verkkokeskustelu muuttuu näin aggressiiviseksi.

- Se joka sanoin villitsee rasistisiin rikoksiin, on moraalisesti vastuussa, jos joku niitä myös tekee, Thors toteaa.

Ilta-Sanomien mukaan ryhmän on perustanut hämäläinen kuntapoliitikko.

Poliisi tutkii laittomana uhkauksena

Poliisi tutkii ministeri Astrid Throsiin internetissä kohdistunutta kirjoittelua laittomana uhkauksena. Iltapäivään mennessä keskusrikospoliisi (KRP) ei ollut vielä kuitenkaan ottanut ketään kiinni.

Ryhmän on perustanut Facebook-käyttäjä, jonka nimissä on aiemminkin uhkailtu vähemmistöjä ja poliitikkoja. Rikosylikomisario Tero Haapalan mukaan poliisi on lähes vakuuttunut ryhmän perustajan henkilöllisyydestä.

- Tietenkin internetissä on pieni mahdollisuus, että joku olisi sen hänen nimissään tehnyt, Haapala sanoi.

Haapala arvioi, ettei ryhmään liittymällä sinänsä syyllisty rikokseen. Hän muistuttaa, että nettikeskustelut ovat kuitenkin tuhansien ihmisten nähtävillä ja puheet niissä voivat täyttää jonkin rikoksen tunnusmerkistön.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.