Mainos

Ministeri Taina puolustaa helikoptereita

Puolustusministeriön esitys helikoptereiden tilausvaltuuksiksi ei puolustusministeri Anneli Tainan (kok.) mukaan sisällä mitään uutta, tulossa olevaa yllättävää menoerää. Puolustusministeri vakuutti tänään, ettei koptereiden hinnaksi tule enempää kuin esitetyssä tilausvaltuudessa on määritelty.

Helikoptereiden osuus ministeriön valmiusprikaatien varustamiseen esittämässä tilausvaltuudessa on noin 4 miljardia markkaa. Lisäksi arvioidaan, että hankintaan tarvitaan myöhemmin määriteltävällä tilausvaltuudella vielä 1,5 miljardia markkaa. Tämä tarvitaan helikoptereille rakennettavaan infrastruktuuriin, mm. huolto- ja tukeutumisjärjestelmiin.

Helikopterihankinta on suunniteltu toteuttavaksi vuosina 1998-2006. -Sen jälkeen - kun koko koko järjestelmä on käytössä, helikopteritoiminnan käyttökustannuksiksi on laskettu vuodessa noin 360 miljoonaa markkaa, selvitti ministeri Taina.

Kopterihankinta kokonaisuus

Puolustusministeriön esitys tilausvaltuudeksi sisältää sekä kuljetus- että saattohelikopteritoiminnan.

Ministeri Taina tähdensi, että kyse on kokonaisuudesta, jossa päätarkoitus on joukkojen kuljetus kuljetuskoptereilla. Niiden suojaamiseen taas tarvitaan taitelukoptereita, joista käytetään nimitystä saattohelikopterit niiden tulevan tehtävän mukaisesti. Puolustusvoimien kaikki toimintamenot ovat nykyisin noin 5 miljardia markkaa vuodessa. Jos ministeriön suunnitelmat toteutuvat jatkossa, toimintamenot ovat noin 6 miljardia markkaa vuodessa.

Kahdeksassa vuodessa kaikki puolustusvoimien toimintamenot ovat silloin vuoteen 2006 mennessä noin 48 miljardia markkaa. Helikopteritoimintaan siitä menee samana aikana 3 miljardia markkaa eli 6,24 prosenttia.

Puolustusministeri Taina korosti vielä, että esitetyssä menokehyksessä puolustusmenot kaiken kaikkiaan laskevat vuoteen 2006 mennessä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.