Mainos

Ministeri: Sudan riisuu janjaweedit aseista asteittain

Sudanin sisäministerin mukaan aseiden kerääminen alkaa sovittelulla heimojen kanssa valmisteilla olevan paikallisen hallinnon kanssa.

Sudanin sisäministeri Abdul Rahim Mohammed Hussein on ilmoittanut, että hallitus riisuu Darfurin aluetta terrorisoivat janjaweed-taistelijat aseista vain "asteittain".

Sudan allekirjoitti eilen myös sopimuksen YK:n kanssa, jolla se takaa, ettei Darfurin pakolaisia pakoteta palaamaan koteihinsa vaan he saavat palata vapaaehtoisesti. Husseinin mukaan aseiden kerääminen alkaa sovittelulla heimojen kanssa heidän valmisteilla olevan paikallisen hallintonsa kanssa. Ministeri ei kertonut, koska sovittelu alkaa.

Paikallisten heimojen hallinto hajotettiin 1970-luvulla, ja hallitus on vasta aloittanut sen uudelleenluomisen. Hussein kertoi lauantaina, että uusi hallintoelin saa laajoja valtuuksia "hallinto-, turvallisuus- ja oikeusasioissa". Darfurin paikallishallinnon on määrä toimia yhteistyössä alueellisen hallituksen kanssa paikallisvaaleihin saakka.

Britannian ulkoministeri Jack Straw matkustaa Sudaniin maanantaina ja jatkaa tiistaina Darfuriin. Straw'n on määrä tavata Sudanin johtoa. Sudanin kriisin osapuolet jatkavat neuvotteluja alueen tilanteesta maanantaina Nigerian Abujassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.