Mainos

Ministeri: Sianlihan imagon nosto ei liity kohukuviin

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) kiistää sianlihan brändäyksen ja tuotantoeläinten kohtelusta nousseen kohun liittyvän toisiinsa.

Anttila sanoi Ylen Aamu-tv:n haastattelussa, että ministeriö tukee muitakin elintarvikkeita, kuten maitoa, leipää ja kasviksia. Tukea ovat saaneet myös hunajatuotanto ja poronliha.

- Kyse on siitä, että kerromme miten sianlihaa voi käyttää. Tarkoitus on kertoa, miten sian eri osia voidaan käyttää, kuten luullista sianlihaa, Anttila sanoi.

Ylen A-studio kertoi eilen, että maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt yli neljännesmiljoona euroa sianlihan imagon kohentamiseen.

Ministerin mukaan tukea ei myönnetty siksi, että Yle näytti Oikeutta Eläimille -järjestön sikaloista kuvaamaa suomalaisia järkyttäneitä videoita. Ministeri myönsi, että yhteys voi syntyä ihmisten mielissä, mutta sitä ei kuitenkaan hänen mukaansa ole.

Oikeutta Eläimille -yhdistys vaati tänä aamuna lähettämässään tiedotteessa, että verovaroja ei enää käytetä tehotuotannon edistämiseen. Samalla järjestö vaati uudelleen ministeri Anttilan eroa.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.