Mainos

Ministeri: Sharon ja Abbas tapaavat taas pian

Palestiinalaisten tiedotusministerin mukaan Ariel Sharonin ja Mahmoud Abbasin käymät neuvottelut osoittautuivat hyödyllisiksi.

Israelin ja palestiinalaisten pääministerit Ariel Sharon ja Mahmoud Abbas pyrkivät tapaamaan jälleen ensi viikolla, kertoi palestiinalaisten tiedotusministeri Nabil Amr. Israelilaiset hallituslähteet vahvistivat niin ikään suunnittelevansa toista kokousta. Osapuolet korostivat tiistaina illansuussa käytyjen neuvottelujen merkitystä.

Amr vakuutti, että keskustelut osoittautuivat hyödyllisiksi. Hänen mukaansa israelilaiset ja palestiinalaiset virkamiehet valmistelevat paraikaa yhteisten komiteoiden muodostamista. Komiteoissa käsiteltäisiin muun muassa turvallisuuskysymyksiä, palestiinalaisten taloutta ja vankien vapauttamista. Sharonin tiedottaja Raanan Gissin arvioi puolestaan pääministereiden tapaamista rakentavaksi. Hänen mukaansa kokouksessa pystyttiin keskustelemaan tiekartaksi kutsutusta rauhansuunnitelmasta asiallisesti, ilman jatkuvaa vastakkainasettelua.

Sharon lupasi lopettaa Jasser Arafatin saarron


Ariel Sharon kertoi Mahmoud Abbasille olevansa valmis antamaan palestiinan presidentti Jasser Arafatille luvan päästä Gazan alueelle. Asiasta kertoi Israelin radio.

Arafat on ollut kuukausia Israelin joukkojen eristämänä Ramallahin kaupungissa länsirannalla.

Washingtonissa valkoisesta talosta kommentoitiin kokousta ennen käytyjä keskusteluja tyytyväisinä. Yhdysvaltain mukaan kysessä oli erittäin rohkaiseva hetki lähi-idän rauhanprosessissa.

Toiveikkuus näkyi jo ennen kokousta

Sharon suhtautui omien sanojensa mukaan toiveikkaasti rauhaan Palestiinan kanssa ennen illan kokousta. Sharonin mukaan Israel ei halua hallita palestiinalaisia, eikä päättää heidän tulevaisuudestaan.

Hän kuitenkin muistutti, että rauha Israelin ja Palestiinan välillä ei ole mahdollinen niin kauan kuin "terroriteot" jatkuvat.

Palestiinan pääministeri Mahmoud Abbas puolestaan painotti neuvottelujen olevan ainoa tie rauhaan. Hänen mukaansa palestiinalaiset ovat valmiit lopettamaan vihanpidon israelilaisten kanssa.

Sharonin ja Abbasin on tarkoitus keskustella neuvotteluissa tiekarttana tunnetun rauhansuunnitelman toteuttamisesta.

(MTV3-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 01.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.