Mainos

Ministeri: Samalle henkilölle johdettavaksi vain pari yhtiötä

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) sanoo, että samalla ihmisellä ei pitäisi olla johdettavanaan montaa valtionyhtiötä. Hänen mielestään kaksi voisi olla sopiva maksimi.  

Neljän valtionyhtiön eli Alkon, Finavian, Leijona Cateringin ja Finnpilot Pilotagen hallitusten puheenjohtajana toiminut kauppaneuvos Soili Suonoja erosi tehtävistään tiistaina, kun julkisuudessa oli väitetty hänen järjestäneen työpaikkoja sukulaisilleen.  

-Ihan pelkästään sitä varten, kun on aika isoja yhtiöitä, isoja asioita ja isoja prosesseja meneillään. En nyt puhu vain tästä tapauksesta, mutta kun ihmiset tekevät palkkatyötään ja johtavat montaa yhtiötä, tuntuisi ihan kohtuulliselta, että olisi vain pari yhtiötä, Paatero sanoi STT:lle.  

Paatero sanoo, että Suonojan päätös erota oli hyvä. Jo pelkkä epäilys sukulaisten suosimisesta teki tilanteen hankalaksi.  

Paateron mukaan valtionyhtiöiden johtamisohjeita on useaan otteeseen päivitetty eikä ohjeistuksessa sinänsä vaikuta olevan mitään tarkistettavaa tapauksen vuoksi. Tällä hallituskaudella on tehty omistajaohjauksen yleiset periaatteet, ja toissa vuonna on päivitetty muun muassa palkkioita koskeva ohjeistus.  

Vajaa vuosi sitten päätettiin poistaa valtionyhtiöiden hallitusten jäsenten ikärajat, jotka vaihtelivat 68 ja 70 vuoden välillä. Ilman tätä muutosta Suonoja olisi joutunut eroamaan tehtävistään keväällä, jolloin hän täytti 70 vuotta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.