Mainos

Ministeri Saarela pahoittelee miehensä puheita

Elokuvaohjaaja Olli Saarela kommentoi valtiovarainministeri Eero Heinäluomaa Image-lehdessä kovin ja henkilökohtaisuuksiin menevin sanoin.

Kulttuuriministeri Tanja Saarela pahoittelee aviomiehensä, elokuvaohjaaja Olli Saarelan kommentteja valtionvarainministeri Eero Heinäluomasta Image-lehden haastattelussa.

- Mieheni on hyvin värikäs kielenkäytöltään, verbaalisesti temperamenttinen mies, ja hän puhuu hyvin suoraan. Häntä ei tarvitse rivien välistä lukea. Mutta kyllä tässä tapauksessa on mopo karannut käsistä. Tällaiset huonot kommentit tai vitsit eivät selittelyillä parane, Saarela sanoo.

Saarela ei tiennyt miehensä sanomisista Imagelle ennen kuin eilen sai lehden luettavakseen.

- Tietysti en tällaisia kommentteja mielelläni näkisi. Nämä eivät ole sopivaa kielenkäyttöä, Saarela sanoo.

Kulttuuriministerin mukaan Olli Saarelan "urosuhittelu" hoituu parhaiten sillä, että "pidetään ilta sanan ääressä" eli että asiasta keskustellaan kotona.

Olli Saarela: "Heinäluoma on akkamainen"

Kulttuuriministerin aviomies, elokuvaohjaaja Olli Saarela kertoi Imagessa, että hän olisi halunnut lyödä valtionvarainministeri Eero Heinäluomaa elokuun budjettineuvottelujen aikaan.

Olli Saarela kertoo raivostuneensa siitä, kuinka sosiaalidemokraatit solvasivat Heinäluoman johdolla kulttuuriministeriä epäpäteväksi neuvottelijaksi opiskelijoiden opintotukiasioissa.

- Että iso mies kehtaa. Se on onneton, iso, kaljupäinen ja akkamainen jätkä. Olisin täräyttänyt sitä nokkaan, niin törkeällä tavalla se veti pisteet himaan, Saarela sanoo Heinäluomasta Imagen laajassa henkilöjutussa.

Saarela moittii demaripoliitikkoja patriarkaalisesta eli isänvaltaisesta asennoitumisesta kulttuuriministeriin.

- Näin kotonani ihmisen, joka oli surullinen ja kysyi, että mitä hän on tehnyt väärin. Sanoin, ettet mitään, Saarela kertoo.

Saarela moittii haastattelussa myös kokoomuksen puheenjohtajaa Jyrki Kataista ja hänen metsästysharrastustaan. Kulttuuriministeri Saarela on tullut tunnetuksi eläintensuojelijana.

Olli Saarela tutustui nykyiseen puolisoonsa ohjatessaan videoelokuvaa pääministeri Matti Vanhasen presidentinvaalikampanjaa varten viime vuoden syksyllä. Naimisiin pariskunta meni toukokuussa. Elokuussa Saarelat herättivät huomiota karauttamalla moottoripyörällä keskustan kesäkokoukseen Raumalla.

Puoluesuuntauksen ohella Saarelaa yhdistää pääministeri Vanhaseen myös raittiusaate. Ennen raittiuttaan Saarela ehti saada ehdollisen vankeusrangaistuksen rattijuopumuksesta, kun hän viime vuonna kaatui humalassa moottoripyörällä Helsingin keskustassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.