Mainos

Ministeri Rehn: Tällainen mies on Ratko Mladic

Sotarikoksista syytetty serbikenraali Ratko Mladic on paha rikollinen, arvioi ministeri Elisabeth Rehn.

Rehn sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa, että kansanmurhasta epäillyssä Mladicissa korostuu väkivaltainen voimankäyttö.

- Hän on ihminen siinä kuin me kaikki. Meissä on valtavan paljon hyvää ja meissä on valtavan paljon pahaa. Hänessä tuo pahuus on tullut voimakkaimpana esiin. Hänen upseeriuransa oli voimankäyttöä, joka kulminoitui vuosien 1992 ja 1995 välillä, kun hän johti Bosnian sotaoperaatiota Serbien puolelta ja antoi käskyn kaikelle siellä tapahtuneelle pahalle. Toisaalta mies murtui täysin, kun hänen oma tyttärensä sai tarpeekseen ja ampui itsensä sotien jälkeen isänsä revolverilla.

Mladicia syytetään jopa 8000 ihmisen murhaamisesta Srebrenicassa.

- Heillä oli siellä sellainen metodi, että sinne oli tuotu linja-autot, johon alueen väestö mahtui. Ensin ihmiset marssitettiin teollisuushalliin. Sitten Mladicin kerrotaan antaneen lapsille Toblerone-suklaata rauhoitellakseen heitä. Sitten naiset laitettiin busseihin. Pojat ja miehet jäivät ja heidät tapettiin.

Rehn pitää varmana, että Mladicia suojeltiin Serbiassa viime viikon torstaina tehtyyn pidätykseen asti. Mladic siirrettäneen Belgradista Haagin tänään tai huomenna.

Eilen Serbian pääkaupungissa Belgradissa poliisi pidätti sata mielenosoittajaa, jotka osallistuivat Mladicia tukevaan mielenosoitukseen. Mielenosoittajat vaativat maan presidenttiä olemaan luovuttamatta sotarikoksista epäiltyä Mladicia Haagin sotarikostuomioistuimeen.

(MTV3)

Katso ministeri Elisabeth Rehnin haastattelu: (Huomenta Suomi 30.5.2011)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.