Mainos

Ministeri Räty saa kansalta murska-arvion Iltalehden gallupissa

Stubbin hallitus sai heikon kouluarvosanan Iltalehden Taloustutkimuksella teettämässä gallupissa. Suoranaisen murska-arvion saa sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty.

Parhaan arvosanan eli 8:n sai ulkoministeri Erkki Tuomioja. Hänen työtään Ukrainan kriisin aikana kehuttiin vastaajan puoluekannasta riippumatta.

Laura Räty, 36, on hallituksen ainoa ministeri, joka sai välttävän arvosanan. Vastaajia pyydettiin antamaan kullekin ministerille ja koko hallitukselle kouluarvosanat sen mukaan, kuinka hyvin he ovat onnistuneet tehtävässään. Peräti 40 prosenttia tutkimuksen vastaajista antoi Rädylle pyöreän nelosen.

Tällä viikolla toteutettu gallup kertoo, ettei kohujen keskelle joutunut Räty ole selvinnyt kansan silmissä puhtain paperein.

Kesäkuussa sosiaali- ja terveysministerinä aloittanut Räty nousi otsikoihin möläytettyään Verkkouutisille, että vain hyvin pieni osa suomalaisista vanhemmista tienaisi alle 2 100 euroa kuukaudessa. Närää herättivät myös Rädyn aiemmat verojärjestelyt.

Vastaajilta kysyttiin myös, nauttivatko ministerit heidän luottamustaan. Jopa Rädyn oman puolueen eli kokoomuksen äänestäjistä 60 prosenttia ilmoitti, ettei Räty ole koskaan nauttinut heidän luottamustaan tai että luottamus häneen on vähentynyt viime aikoina.

Hallituksen yleisarvosanaksi vastaajat antoivat kohtalaisen 6+:n. Stubbin hallitus on siten pärjännyt suomalaisten mielestä hieman huonommin kuin edeltäjänsä, Jyrki Kataisen (kok) hallitus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.