Mainos

Ministeri: Ranskan helteet vaatineet 5 000 uhria

Ranskan terveysministeri Jean-Francois Mattei arvoi Ranskan helteiden vaatineen 5 000 kuolonuhria. Viralliset arviot helteen uhreista on 3 000.

Elokuun ennätyshelteet ovat vaatineet ilmeisesti jopa 5 000 kuolonuhria, Ranskan terveysministeri Jean-Francois Mattei arvioi. Ministeri sanoi pitävänsä arvioitaan "uskottavana".

Tähän asti viranomaiset ovat ilmoittaneet noin 3 000 ihmisen kuolleen helteen seurauksena. Mattein mukaan viranomaiset eivät olleet ottaneet huomioon helteen terveysvaikutuksia riittävällä tavalla. Hän syytti erityisesti johtavaa lääkintäviranomaista siitä, ettei häntä hälytetty ajoissa.

Oppositiopuolueet ovat arvostelleet hallitusta hitaista ja riittämättömistä toimista helteen aikana. Oppositio on nostanut esimerkiksi Ranskan naapurimaat, joissa helteet vaativat vain murto-osan Ranskan uhrien lukumäärästä.

Ranskan Vihreä puolue on vaatinut Mattein eroa, kun taas Sosialistipuolue on vaatinut parlamentaarista tutkimusta koko hallituksen toiminnasta helteen aikana. Hallitus oli helteiden aikaan lomalla.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.