Ministeri Pekkarinen pääsi evakkotiloihin

Työ- ja elinkeinoministeriö ei vielä maanantaina löytänyt korvaavia työtiloja tulipalossa vaurioituneen talon henkilöstölle. Sen sijaan elinkeinoministeri Mauri Pekkariselle (kesk.) ja kansliapäällikkö Erkki Virtaselle saatiin korvaavat työpisteet jo maanantaiksi. Hallintojohtaja Hannes Aulun mukaan he siirtyivät evakkoon Ratakadulle.

Aleksanterinkadun rakennus on käyttökiellossa perjantaisen palon jäljiltä, ja sen henkilöstö pysyi maanantaina pääosin kotona. Välttämättömiä tehtäviä hoidettiin sekä etätyönä että muista työpisteistä käsin. Ministeriön kolmessa muussa toimipisteessä työ jatkui normaalisti.

Senaatti-kiinteistöt aloitti jo perjantaina korvaavien tilojen etsinnän. Työhuoneita on vapaana esimerkiksi ministeriön muissa rakennuksissa, koska osa henkilöstöstä on kesälomalla.

Aleksanterinkadun rakennus pyritään saamaan käyttöön mahdollisimman pian. Pahimmin vaurioituneet osat ovat kuitenkin pois käytöstä useiden kuukausien ajan. Korjaustarpeiden arviointi oli vielä maanantaina kesken, eikä palosta aiheutuvien rahallisten vahinkojen suuruutta pystytty arvioimaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat