Mainos

Ministeri: Metsäpalojen sytyttäjille kovat rangaistukset

Espanjan ympäristöministerin mukaan eteläisessä Euroopassa riehuvista paloista peräti 90 prosenttia on syttynyt ihmisten huolimattomuuden vuoksi.

Espanjan viranomaiset ovat päättäneet koventaa otteitaan, jotta alueella riehuvat, varomattomasta tulenkäsittelystä aiheutuvat metsäpalot saataisiin kuriin. Espanjan ympäristöministeri Christina Narbonan mukaan eteläisessä Euroopassa riehuvista maasto- ja metsäpaloista peräti 90 prosenttia on syttynyt ihmisten huolimattoman tulenkäsittelyn seurauksena.

- Oikeus ei tule katsomaan suopeasti metsäpaloja joko tahallisesti tai huolimattomuuttaan sytyttäneitä ihmisiä, ministeri Narbona sanoo.

Metsäpalot ovat tämän vuoden aikana tuhonneet yli 40 000 hehtaaria kasvillisuutta. Vaikka Espanjan hallitus on päättänyt ottaa nollatoleranssin käyttöön palojen ehkäisyssä, osoittavat paikallisten ympäristöjärjestön syyttävät sormet myös itse viranomaisia.

Ympäristöjärjestöjen mukaan Espanjan hallitus ei ollut varautunut kesän hellekauteen ja metsäpaloihin juuri lainkaan viime vuotta paremmin. Vuosi sitten Etelä-Euroopan metsäpaloissa tuhoutui yli 400 000 hehtaaria metsää ja maastoa ja 18 ihmistä sai surmansa.

Tällä viikolla kaksi ihmistä kuoli Espanjassa, kun heidän autonsa joutui metsäpalon saartamaksi. Espanjan lisäksi tuhoisat metsä- ja maastopalot koettelevat myös Portugalia ja eteläistä Ranskaa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.