Mainos

Ministeri Kyllönen tiesäästömuistiosta: Revin ja poltan sen

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) on vakuuttunut siitä, että valtatie 8:n uudistamiseen Turun ja Porin välille myönnetty ympäristölupa ei vanhene.

Hän kertoi eduskunnan kyselytunnilla liikenne- ja viestintäministeriön tekevän kaikkensa, että työt tiellä alkaisivat ensi vuonna.

– Teemme kaikkemme, että ympäristölupa ei vanhene ja että saamme lapion maahan ensi vuonna, hän vakuutteli moneen kertaan.

Kyllönen palautti taannoin rakentamissuunnitelman uudelleenvalmisteluun. Tien rakennuksen ympäristölupa uhkaa vanhentua ensi vuonna. Monet kansanedustajat ovat olleet huolissaan, että koko hanke vesittyy.

Kyllönen oli torstaina päivällä saanut tietää, että uusi suunnitelma tien uudistamisesta saadaan valmiiksi vuoden loppuun mennessä

Ministeri ei ole ohjeistanut "giljotiinilistaa"

Julkisuuteen tullut Liikenneviraston muistio tienrakennuksen säästöistä nostatti kiivaan väittelyn Kyllösen ja keskustalaisten edustajien kesken. Kyllönen tulkitsi, että keskustan Anu Vehviläinen olisi syyttänyt häntä valehtelusta, kun hän sanoi, että Kyllönen ei puhu totta. Vehviläinen tosin pyysi sanojaan anteeksi.

Kyllönen hiiltyi etenkin, kun häneltä tivattiin, että hyväksyykö hän muistioon sisältyvät miljardin euron leikkaukset. Hän vakuutti moneen kertaan, että kyseistä muistiota ei ole tehty ministeriössä ja että hän ei ole ohjeistanut minkään "giljotiinilistan" tekemistä.

Kyllönen muistutti, että hän on ohjeistanut vain hallituskauden hankkeita. Hänen tietojensa mukaan kyseinen muistio käsittelee vain vuoden 2016 jälkeistä aikaa valtatie 8:aa koskevaa kohtaa lukuun ottamatta.

Kyllönen vakuutti, että ministeriön tarkoituksena ei ole tehdä mitään karsintalistoja. Sen sijaan tarkoituksena on ottaa "uusia elementtejä" mukaan suunnitteluun.

Kyllönen kertoi, mitä hän aikoo tehdä jos saa muistion käsiinsä.

– Kun saan sen käsiini, revin sen tuhanneksi kappaleeksi. Varmuuden vuoksi vielä poltan sen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.