Mainos

Ministeri: Korruptio ei ole kreikkalaisten geeneissä

- Kreikkalaiset hyväksyvät maansa talouden kovan tervehdyttämiskuurin mielenosoituksista huolimatta, vakuuttaa Kreikan valtiovarainministeri George Papaconstantinou.

MTV:n uutisille antamassaan haastattelussa ministeri myös painottaa, että Kreikka taistelee eroon korruptiosta. Kreikka onnistui lainaamaan rahaa markkinoilta tänään ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun EU ja IMF pelastivat maan vararikolta.

EU antaa tunnustusta maalle, jonka budjettivaje on laskenut ensimmaisen vuosipuoliskon aikana 46 prosenttia verattuna edelliseen vuosipuoliskoon ja saanut juuri läpi eläkeuudistuksen, joka nostaa eläkeian 65 vuoteen.

Talouskomissaari Olli Rehn uskoo Kreikkaan:

- Kyllä Kreikan ohjelma on nyt raiteillaan. Tätä menoa Kreikka nousee omista vaikeuksistaan, Rehn kommentoi.

Kansan protestit eivät huoleta

Vaikka hevoskuuri on saanut kreikkalaiset kadulle osoittamaan mieltä, maan valtiovarainministeri Papaconstantinou ei ole huolissaan:

- Kansalaiset ymmärtävät muutoksen tarpeen ja sen, että leikkauksia on tehtävä. Kaduilla on mielenosoituksia, mutta verrattuna aikaisempiin päätöksiin, reaktiot ovat hyvin mietoja, Papaconstantinou sanoo.

Ministeri on myös vakuuttunut siitä, että Kreikan kilpailukyky paranee palkkojen laskun ja talouselämän rakenteiden perusteellisen uusimisen myötä. Hän jopa ennustaa Kreikan paluuta vapaille rahoitusmarkkinoille vuonna 2012. Euroopan neuvoston tuore tutkimus kuitenkin vahvistaa, etta korruptio on maassa yhä vakava ongelma.

- Olemme edistyneet korruption poistamisessa. Korruptio ei ole kreikkalaisten geeneissä, vaan se riippuu siitä, miten valtio toimii, toppuuttelee Papaconstantinou.

Asiantuntijoiden mukaan Kreikan nousu vie ainakin kymmenen vuotta. Annetaanko Kreikalle tuo aika, se jää nähtäväksi.

Katso Helena Petäistön juttu Brysselistä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.