Ministeri jyrähti koronarajoituksia vastustaneille mielenosoittajille: Todella vastuutonta!

Helsingin mielenilmaus koronarajoituksia vastaan jatkuu – näin komisario kommentoi tapahtumaa 5:35

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) twiittasi, että tällä menolla rajoituksia tarvitaan vielä lisää. Poliisin mukaan mielenosoitukseen liittyviä rikosvastuita tullaan selvittämään myöhemmin.

Helsingissä järjestettiin lauantaina mielenilmaus koronatoimia vastaan. Mielenilmaus päättyi noin klo 17. Poliisin mukaan Kansalaistorille oli kerääntynyt noin  400 mielenosoittajaa.

– Kansalaistorilla järjestetyt mielenosoitukset ovat päättyneet. Poliisin näkemyksen mukaan mielenosoitukset eivät kaikilta osin sujuneet kokoontumislain mukaisesti. Mahdollisia rikosvastuuasioita selvitetään esitutkinnan keinoin jälkikäteen, kirjoittaa poliisi Twitterissä.

Toistaiseksi yksi ihminen on otettu kiinni, koska hän ei noudattanut poliisin antamia käskyjä. Suuri kokoontuminen keskellä pandemiaa on kerännyt runsaasti kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Yli kuuden hengen tilaisuudet ja kokoontumiset on tällä hetkellä kielletty.

Myös sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) otti asiaan kantaa Twitterissä. Hän luonnehti koronarajoitusten vastustamista vastuuttomaksi ja surulliseksi. 

– Tällä menolla tarvitsemme pikemminkin lisää rajoituksia kuin rajoituksista luopumista, Pekonen kirjoitti.

Vantaan sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö toivoi mielenosoittajilta järjenkäyttöä.

– Hoidamme näistäkin jokaisen mahdollisen pahan #covid19 tartunnan teho-osastolla. Mutta toivoisi järkeä!, Aronkytö twiittasi.

Lue myös:

    Uusimmat