Mainos

Ministeri Itälä: Lapsille oikeus turvalliseen kouluun

Kokoomuksen puheenjohtaja, sisäministeri Ville Itälä vaatii jokaiselle oppilaalle ja opettajalle oikeutta turvalliseen kouluun. Itälä korostaa MTV3 Internetin Nettivieras-kirjoituksessaan, että opetusministeriön on pikaisesti valmisteltava tarvittavat uudistukset, jotta ne saadaan voimaan vielä tämän vuoden aikana.

-Oppilaiden ja opettajien kouluissa tuntema turvattomuus on vakava asia. Koulu on oppilaan ja opettajan työpaikka. Sen pitäisi olla turvallinen paikka oppia ja opettaa. Näin ei kuitenkaan enää ole vaan oppilaiden oppimisvaikeudet ovat kasvaneet ja opettajilta vaaditaan sosiaalikasvattajan ja poliisin taitoja. Häiriköivät oppilaat voivat pahimmassa tapauksessa terrorisoida koko koulun ilmapiirin, Itälä kirjoittaa.

Itälä korostaa, että opetusministeriö on asettanut erillisen turvatyöryhmän pohtimaan keinoja tilanteen parantamiseksi. -Turvatyöryhmä julkaisi vuonna 2000 mietintönsä, jossa ehdotettiin uusia, nykyistä tiukempia keinoja häiriköinti- ja väkivaltatilanteisiin. Vaikka ongelmat ovat olleet tiedossa jo pitkään, ei kouluhallinto jostakin käsittämättömästä syystä ole ryhtynyt minkäänlaisiin uudistusvalmisteluihin. Opetusministeriön ote on ollut suorastaan vastuuta välttelevä, Itälä kirjoittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.