Mainos

"Ministeri Holmlund vetää törkeästi kotiinpäin"

Kansanedustaja Marko Asellin mukaan sisäasianministeri Anne Holmlund (kok.) on tehnyt käsittämättömän päätöksen sijoittaa Pirkanmaan ja Satakunnan hätäkeskusalueen hätäkeskuksen Poriin.

- Tehty päätös ei perustu millään mittarilla mitattuna asiatietoihin, vaan on osoitus porilaisen ministerin törkeästä kotiinpäin vedosta.

Asellin mielestä päätös on osoitus siitä, että keskustan ja kokoomuksen sulle-mulle – jakopolitiikka on saavuttanut uuden lakipisteen, jossa ministerin henkilökohtaiset intressit jyräävät jo maan järkevän ja tasapuolisen kehittämisen.

Perustelut hätäkeskuksen sijoittamiselle Poriin eivät tue hätäkeskustoiminnan kehittämisen tavoitetta eivätkä toiminnallisten ja taloudellisten perusteiden riittävää huomioon ottamista, Asell kirjoittaa kannanotossaan.

- Pirkanmaan ja Satakunnan hätäkeskusalueella asuu yhteensä 712 000 asukasta, joista 482 000 Pirkanmaalla. Nykyisin Tampereella sijaitsevassa hätäkeskuksessa työskentelee 50 päivystäjää ja Porissa vain 24 päivystäjää. Pirkanmaan ja Satakunnan alue oli ainoa, jossa selkeästi henkilöstömäärältään suurempi keskus yhdistetään pienempään keskukseen.

Valtioneuvosto edellytti hätäkeskusuudistuksesta päättäessään, ettei uusia toimitiloja hätäkeskuksille rakenneta aluejaon yhteydessä. Tampereen hätäkeskuksen tilat olisivat mahdollistaneet lisäpäivystäjien sijoittamisen nykyisiin tiloihin.

- Tampereen hätäkeskuksen toiminta on ollut koko hätäkeskustoiminnan ajan maan parasta luokkaa ja olisi jatkossakin vastannut hyvin väestön ja viranomaisten palvelutaso-odotuksia, Asell toteaa.

Nämä tosiasiat huomioiden porvarihallituksen kyky aluehallinnon tasapuoliseen ja järkevään kehittämiseen on Asellin mukaan jälleen kerran osoittautunut olemattomaksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.