Mainos

Ministeri Heinonen ja suomalaiset IT-yritykset Etelä-Amerikkaan

Liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen tekee maaliskuussa kahden viikon vierailun Etelä-Amerikkaan. Ministeri tutustuu matkallaan Chilen, Argentiinan ja Brasilian tietoliikennepalveluihin. Samalla IT-yritykset tekevät tunnetuksi suomalaista osaamista.

Heinonen, Olli-Pekka

Finpro järjestää ministerin vierailun yhteyteen informaatioteknologiayrityksistä koostuvan yritysvaltuuskunnan. Mukaan lähtee 25 suomalaista yritystä, jotka näkevät Latinalaisen Amerikan lupaavana markkina-alueena. Ministeri Heinonen vierailee IT-yritysvaltuuskunnan kanssa Chilessä, Argentiinassa ja Brasiliassa. Valtuuskunnan on tarkoitus tutustua kohdemaiden informaatioteknologiasektoreihin: teleoperaattoreista wap-palveluja tuottaviin pienyrityksiin, alan organisaatioihin, järjestöihin ja ministeriöihin.

Kännyköitä kaikkeen maailmaan

Samalla esitellään myös suomalaista IT-osaamista ja tietoyhteiskuntaa. Yritysvaltuuskunnan puheenjohtaja on kauppapolitiikasta ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Veli Sundbäck Nokiasta. Valtuuskuntaan osallistuvat yritykset voivat ministerivierailun yhteydessä luoda ja vahvistaa muuten vaikeammin rakennettavia suhteita paikallisiin yhteistyökumppaneihin ja päättäjiin. Lisäksi mahdollinen matkan aikana saavutettu julkisuus saa aikaan vakuuttavuutta suomalaiselle IT-osaamiselle.

Heinonen tapaa Etelä-Amerikassa paikallisia ministereitä sekä tietotekniikka- ja tietoliikennealan viranomaisia. Ministeritapaamisissa käsitellään alan poliittisia kysymyksiä ja otetaan esiin yrityksille elintärkeitä aiheita, kuten kaupan esteitä. Matkan aikana järjestetään myös mittavat telealan seminaarit Santiagossa, Buenos Airesissa, Rio de Janeirossa ja Sao Paolossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.