Mainos

Ministeri Haglund ydinasepuheista: Osa Venäjän valtapeliä

Puolustusministeri Carl Haglund ei usko, että Venäjä vie ydinaseita Krimille. 

Venäjän ulkoministeriön edustaja sanoi eilen Ria Novostin mukaan, että maalla on periaattellinen oikeus sijoittaa ydinaseita Ukrainalta vallatulle Krimille.

Puolustusministeri Haglund arvioi aamun Huomenta Suomessa, että kyse on ulkopoliittisesta pelistä, jota Venäjä on toteuttanut jo pitkään.

– Silloin aikanaan, kun nämä pienet vihreät miehet ilmestyivät Krimille niin Venäjä ja Vladimir Putin totesivat, etteivät he tiedä tästä mitään. Nyt myöhemmin Putin antaa haastatteluja, missä hän kertoo taustalla olleesta  järjestelmällisestä suunnitelmasta, jolla Krimi liitettiin Venäjään. Venäjä tekee yhtä ja puhuu ihan toista. Tilanne on erittäin vaikea Euroopassa, koska luottamuksen rakentaminen on ihan mahdotonta, jos yksi osapuoli toimii näin. 

Haglundin mielestä Venäjä on häikäilemättömällä tavalla osoittanut, että se tekee ihan mitä vaan, jos se palvelee sen omia intressejä. 
– Krimin tapaus on räikein esimerkki. En usko, että he nyt veisivät ydinaseita sinne, mutta se on osa heidän valtapeliään.

Haglundin mukaan näin Venäjä luo edelleen jännitteitä Eurooppaan. Ukrainassa on kuitenkin sodittu aiempaa vähemmän viime viikkoina. 

– Tilanne on silti edelleen hyvin huolestuttava. Olemme kaukana siitä tilanteesta, että Eurooppa olisi turvallisuuspoliittisesti tasapainossa. Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.