Mainos

Ministeri Guzenina-Richardson: En ole ehdottanut keskioluen laimentamista

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) haluaa tässä vaiheessa ensisijaisesti laimentaa olutkeskustelua, mutta ei vielä olutta itseään.

Turun Sanomat kertoi eilen, että Guzenina-Richardson olisi valmis laimentamaan olutta Ruotsin malliin päihdeongelmien vähentämiseksi.

–En ole aloittanut ministeriössä tästä asiasta minkäänlaista valmistelua. Ministeriössä ei ole valmistelua tästä aiheesta. Nyt on tärkeää saada tämä vellova keskustelu oikeisiin uomiinsa, hän sanoi MTV3:n Uutisten haastattelussa tänään.

Ruotsalainen niin sanottu kakkosolut on vahvuudeltaan 3,5 tilavuusprosenttia. Suomessa kaupassa myytävä keskiolut on 1,2 prosenttiyksikköä vahvempaa.

–Vastaukseni on ollut johdonmukaisesti, että kaikista mahdollisista keinoista alkoholihaittojen vähentämiseksi pitää keskustella, ja tämäkin keskustelu on varmasti lopulta hyvä asia.

Vanha keskustelu jatkuu

Guzenina-Richardson muistuttaa, että sama oluenlaimentamiskeskustelu käytiin jo viime hallituskaudella.

–Työryhmän ehdotuksen tiimoilta käytiin jo silloin vähän samantyyppinen keskustelu kuin nyt on lähtenyt liikkeelle.

–Panimoliitto on sanonut pelkäävänsä oluen laimentamista yhtenä uhkakuvana omalle elinkeinolleen. Silloin minulta asiaa kysyttiin ja totesin että alkoholihaittojen vähentämisen suhteen on hyvä keskustella kaikista keinoista.

Guzenina-Richardson sanoo, että tutkimusten mukaan Ruotsissa alkoholinkulutus on neljänneksen vähäisempää kuin Suomessa, ja siksi hänen mielestään on asiallista keskustella mahdollisuudesta laimentaa keskiolutta myös Suomessa.

–Painotan, että ensisijaiset keinoni alkoholipolitiikassa ovat mielikuvamainonnan kieltäminen ja alkoholiveron kiristys, sanoi peruspalveluministeri Guzenina-Richardson tänään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.