Mainos

Ministeri energiaveneen keikahtamisesta: Meille jäisi vain kivihiili

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies ei halua spekuloida energiayhtiö Fennovoiman suunnitteleman ydinvoimalan peruuntumisella.

Pyhäjoelle suunnitellun voimalan tulevaisuus on vaakalaudalla, koska saksalaisyhtiö E.ON ilmoitti eilen luopuvansa omistuksistaan Fennovoimassa. Saksalaisyhtiön 34 prosentin osuutta Fennovoimasta on pidetty ratkaisevana, koska muilla yhtiön osakkailla ei ole kokemusta ydinvoimasta.

Häkämies arvioi, ettei Suomen tavoite kivihiilestä luopumisesta vuonna 2025 onnistu, jos energiapolitiikkaan tulee kovin suuria muutoksia.

– Jos merkittäviä muutoksia tulee, pelkään, että kaksi asiaa toteutuu. Ensinnäkin olisimme nykyistä alttiimpia energian hintapiikeille. Toisekseen korvaavaksi energiamuodoksi jäisi kivihiili, mikä olisi päästöpolitiikan kannalta kaikkein huonoin vaihtoehto.

Häkämies korostaa edelleen, etteivät Fennovoiman omistajamuutokset kuulu valtiolle. Hänen mukaansa pallo on Fennovoimalla, ja periaatelupa ydinvoimalan rakentamiseen on edelleen voimassa.

Häkämies ei myöskään halua kommentoida sitä, voisiko valtio-omisteinen energiayhtiö Fortum lähteä mukaan Fennovoiman omistajaksi. Hän ei muutoinkaan halua spekuloida, mikä yhtiö voisi E.ONin tilalle nousta.

(MTV3)

Katso elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen haastattelu: (Huomenta Suomi 25.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.