Mainos

Ministeri ehdottaa 118-numeron korvaamista

Sisäministeri ehdottaa että teleoperaattorit luopuisivat 118-numerosta sekaannusten välttämiseksi. Sanktioita ei olla korottamassa, vaan enemmän luotetaan kansalaisten käyttäytymisen muuttamiseen.

Hätäkeskukseen soitettavien virheellisten puheluiden on noussut ongelmaksi. Sisäministeri Kari Rajamäki onkin tänään ehdottanut, että teleoperaattorit luopuisivat muun muassa numero- ja osoitetiedusteluissa käytettävästä 118-numerosta sekaannusten välttämiseksi.

Ongelmana on se, että kansalaiset sekoittavat numeron 118 hätäpuhelinnumeron 112 kanssa. MTV:n uutiset kertoi maanantaina, että jopa neljännes hätäkeskukseen tulevista soitoista on muita kuin hätäpuheluja.

Hätäkeskuksessa työskenteleviä eivät virhesoittojen tilastoidut määrät hätkähdytä. Jossakin vuorossa saattaa vikasoittojen määrä olla jopa puolet. Huolta herättää se, että samassa jonossa pizzantilaajien, löytötavaroita kyselevien ja ilkivaltaa tekevien kanssa ovat myös todelliset avuntarvitsijat.

- Hätäkeskuksiin tulee 750 000 hukka- tai turhapuhelua tilanteessa, jossa hätäkeskusjärjestelmä turvallisuutemme perusjärjestelmä. Ja niistä 150 000 on ilkivaltasoittoja, sisäministeri Rajamäki listaa.

Rajamäki toivookin, että teleoperaattorit luopuisivat hämmennystä aiheuttavasta 118-numerosta.

- Olen tänään antanut alustavan määräyksen, että teleoperaattoreiden kanssa on käytävä keskusteluja siitä, että 118-numeron mahdollista korvaamista uudella numerojärjestelmällä harkittaisiin, koska nemeros 112, joka on kansallinen ja kansainvälinen hätänumero, valitettavasti aika ajoin puolin ja toisin sotketaan, Rajamäki linjaa.

Myös kampanjointia numeron 112 puolesta harkitaan. Vikapuheluiden sanktioiden koventamisen tehoon ministeri ei sen sijaan usko.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.