Mainos

Ministeri autoverouudistuksesta: Älkää hutkiko ennen tutkimista

20:00

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) puolusti tänään julkistettua ajoneuvoverouudistusta voimakkaasti MTV:n Seitsemän Uutisissa. Kyllösen mielestä paperi on hyvä pohja poliittiselle päätöksenteolle.

Ehdotusta on tänään ehditty moittia jo mm. siitä, että haja-asutusalueilla asuvat kärsivät ajokilometreistä riippuvasta verotuksesta.

– Suosittelen lämpimästi tutustumaan raporttiin, jossa kahdessa eri versiossa haja-asutusalueen toimijat olivat itse asiassa voittajina. Puhuttiin sentin maksusta per kilometri. Täytyy ensin tutkia ja sitten vasta hutkia, kainuulainen ministeri puolustautui.

Kyllösen mukaan poliittisten päättäjien tärkein tehtävä on taata, että verovyöhykkeet olisivat uudistuksessa oikeudemukaisia.

– Se on poliittisen koneiston tärkein tehtävä, että kansalaiset ovat yhdenvertaisessa asemassa ja että heitä kohdellaan asiallisesti.

Tietoturvakaan ei ole Kyllösen mukaan uhka, koska personoidussa mallissa jokaisella auton omistajalla olisi oma tili omassa hallinnassa pankkitilin tyyliin. Myöskään autokauppa ei hyytyisi Kyllösen mukaan pitkän siirtymäajan ansiosta.

Verouudistus on liikenneministerin mielestä tarpeellinen.

– Jos halutaan vastata maailmalta tuleviin haasteisiin - liikenteen päästökauppaan, liikenteen energiatehokkuusvaatimuksiin, autokaluston uusimiseen, turvallisuuskysymyksiin - jotain on tehtävä, nykymallilla ei pystytä vastaamaan tuleviin haasteisiin.

Kyllösen mukaan Jorma Ollilan työryhmän esitys on hyvä pohja, jolle voi rakentaa päätöksentekoa.

– Poliittinen koneisto miettii, mitä muuta tietoa tarvitaan päätöksenteon pohjaksi, liikenneministeri Kyllönen vakuutti.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja