Mainos

Ministeri Aura tukee Etelä-Suomen yhteyskäytävää

Eteläiset maakuntaliitot saavat liikenneministeri Matti Auralta tukea Etelä-Suomen yhteyskäytävä-hankkeelle.

Aura totesi tänään Helsingissä, että maakuntien esittämät kärkihankkeet ovat samansuuntaisia ministeriön suunnitelmien kanssa. ESY-projektin johtoryhmän puheenjohtaja Jorma Kaihlanen ja projektipäällikkö Antti Vuorela esittelivät torstaina Auralle yhteyskäytävähankkeen tilannetta.

Vuorelan mukaan ministerin tukeen ei sisälly konkreettisia lupauksia sen paremmin Porvoosta Venäjän rajalle johtavan valtatie E18:n kehittämisestä kuin Ruotsiin suuntautuvan lauttaliikenteen tukemisesta.
-Ministeri piti tärkeänä Etelä-Suomen yhteisen näkemyksen saavuttamista kärkihankkeista, Vuorela sanoi. Hän pitää todennäköisenä, että historialliseksi luonnehdittu yhteisymmärrys kestää myös kesällä, kun johtoryhmässä sorvattu projektisuunnitelma tulee maakuntien päättäjien käsittelyyn. Yhteyskäytävän kärkihankkeiksi maakunnat ovat nostaneet Turku-Pietari-valtatien parantamisen sekä Lahden kautta Turusta Pietariin johtavan ratayhteyden kohentamisen.

Parhaaseen ykkösluokkaan on valittu myös Vuosaaren satamahanke, muiden Etelä-Suomen satamien kehittäminen sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman laajentaminen. Suomen ja Ruotsin välistä lauttaliikenneyhteyttä pidetään EU:ssa teholtaan ja laadultaan ainutlaatuisena. Sen vuoksi ESY-projekti haluaa varmistaa rahansaannin sen kehitystä tukeviin investointeihin. Verotuskysymyksiin projekti ei ota kantaa. Kaikkia suunniteltuja kehittämishankkeita tukee telematiikan hyödyntäminen ja logististen keskusten kehittäminen. Maakuntaliittojen kuuden kohdan ohjelmassa ne on listattu viimeiseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.