Mainos

Ministeri: Asennekasvatus mukaan ajo-opetukseen

Yhtä konstia nuorten liikennekuolemien vähentämiseksi ei ole olemassa. Liikenneministeri Anu Vehviläisen mielestä muun muassa yleinen liikenneturvallisuuden parantaminen eli liikennekasvatus ja ajo-opetuksen uudistaminen ovat avaimia liikennekuolemien vähentämiseen. Pahin yhdistelmä nuorilla tuntuu olevan kaverit, alkoholi ja aivan uusi ajokortti.

- Asennekysymyksiä voitaisiin käsitellä enemmän juuri ajokortin ajamisen yhteydessä. Asenteistahan tässä pitkälti on kyse, kun ei ymmärretä sitä vaaraa, jonka kova nopeus ja alkoholi saavat aikaiseksi, Vehviläinen sanoo.

Pirkanmaan poliisista on tänään tullut tietoa, jonka mukaan rikesakotuksen kiristämisellä on saatu keskinopeudet laskemaan ja onnettomuudetkin vähentymään.

- Tämä juuri kertoo siitä, että kun kiristetään näitä koko kansalle tarkoitettuja valvontakeinoja, niin sillä on myös vaikutusta kokonaisuudessaan.

Keskikaiteet ehkäisevät nokkakolareita

Promillerajaa on joissakin maissa alennettu ja 80-kilometrin lätkä on muutettu pakolliseksi nuorille kuljettajille.

- Olemme neljän ministerin voimin kokoontuneet säännöllisesti ja pohtineet näitä asiota. Promillerajat kuuluvat Tuija Braxille ja niihin palataan tässä talven aikana. 80-kilometrin lätkiä esitetään myös jatkuvasti, mutta asiantuntijat eivät halua, että sinne palattaisiin.

Moottoritiet ja keskikaiteet ovat tutkitusti turvallisia. Vehviläisen mukaan moottoriteitä ei mittavissa määrin enää jatkossa rakenneta, mutta keskikaiteet ovat hyvä konsti estää nokkakolareiden estämiseksi.

(MTV3)

Katso liikenneministeri Anu Vehviläisen haastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.