Mainos

Ministeri ärähti taksikuskeille: Kantakaa vastuunne!

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) sälyttää ensi kädessä vastuun taksiautoilijoille viime viikot kuohuneessa taksikeskustelussa.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi viime viikolla taksinkuljettajien ylipitkistä työpäivistä. Eilen tarina jatkui useiden yhteydenottojen jälkeen. Kuljettajat kertoivat karua tarinaa jopa 80 tunnin työviikoista.

Kyllönen kommentoi aihetta tänään MTV3:n Uutisille toteamalla, että taksiautoilijoiden tarkkaileminen, esimerkiksi rekkakuskeilta tutuilla ajopiirtureilla, ei ole nopeasti toteutettava hanke.

– Lainsäädäntö on hidasta ja se vaatisi myös koko EU:n laajuisesti tarkastelua. Eli pitäisi miettiä, luodaanko taksiautoilijoille samantapaisia pelisääntöjä kuin mitä on jo joukkoliikenteen ja kuorma-autoliikenteen puolella.

Ennen näitä keskusteluja Kyllönen heittää pallon taksikuskeille, taksiyrittäjille ja taksijärjestöille.

– Totta kai pitää puuttua heti ja valvomaan tehokkaasti, mutta myös niiden yrittäjien, joilla on omia kuskeja täytyy kantaa vastuuta siinä suhteessa, että he pitävät huolen, että lepoajat ja tauot pidetään. Vastuuttaisin myös taksijärjestöjä valistamaan omaa jäsenjoukkoansa.

Kyllönen myös vahvistaisi taksiautoilijoita valvovien henkilöiden määrää.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että ratin ja penkin välissä on se suurin moraalinkantaja, hän jatkaa.

Kyllönen vetoaakin taksiautoilijoihin seuraavasti:

– Nyt jokainen taksinkuljettaja: teidän on kannettava vastuunne. Väsyneenä ajaminen on kielletty ja teidän on noudatettava niitä yhteisiä pelisääntöjä. mitä on annettu. Levätkää ja tehkää työtä oikeassa suhteessa ja pitäkää huolta niistä asiakkaista, jotka istuvat teidän autonne penkeillä

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.