Mainos

Ministereille valtiosihteereitä

Työministerin uusi valtiosihteeri on pitkäaikainen vihreiden taustavaikuttaja. Kunta- ja hallintoministerin valtiosihteeri toimi edellisessä hallituksessa alue- ja kuntaministerin erityisavustajana.

Työministeri Tarja Cronbergin (vihr.) poliittiseksi valtiosihteeriksi on nousemassa yhteiskuntatieteiden maisteri Katariina Poskiparta ja kunta- ja hallintoministeri Mari Kiviniemen valtiosihteeriksi varatuomari Timo Reina.

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) valtiosihteeriksi nimitetään näillä näkymin valtiotieteen maisteri Jouni Lind.

Katariina Poskiparta työskentelee nykyisin Vantaan kaupungin asukaspalvelujohtajana. Hän on pitkäaikainen vihreiden taustavaikuttaja, joka on aiemmin toiminut muun muassa puoluesihteerinä sekä ministerien ja ministeriryhmän erityisavustajana Paavo Lipposen (sd.) johtamissa hallituksissa. Poskiparran nimitys kuitenkin viivästyy. Hallitusneuvotteluissa sovittiin, että vihreiden valtiosihteeri nimitetään viimeiseksi.

Timo Reina toimi edellisessä hallituksessa alue- ja kuntaministeri Hannes Mannisen erityisavustajana. Jouni Lind ehti toimia tovin edellisen maa- ja metsätalousministerin valtiosihteerinä.

Poliittisia valtiosihteereitä tulee kaikkiaan kymmenelle ministerille, mutta budjetissa on rahoja vain yhdeksän palkkaamiseen. Kymmenettä valtiosihteeriä varten tarvitaan siten palkkarahat tulevasta lisäbudjetista ennen kuin nimitys voidaan tehdä.

Myös eritysavustajien nimiä julki

Oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) erityisavustajiksi tulevat varatuomari Kirsi Pimiä ja yhteiskuntatieteiden kandidaatti Ari Heikkinen. Cronbergin erityisavustajaksi tulee valtiotieteiden maisteri Elina Moisio.

Ministeriryhmän erityisavustajaksi nimitetään yhteiskuntatieteiden maisteri Tarja Parviainen. Hänet sijoitetaan työministeriöön.

Lainsäädäntöneuvos Pimiällä on kokemusta niin valtioneuvoston kuin eduskunnankin keskeisistä EU-tehtävistä. Hän on toiminut aiemmin myös vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteerinä. Heikkinen on työskennellyt vihreiden puoluesihteerinä miltei kymmenen vuotta. Hän jättää puoluesihteerin tehtävät toukokuun lopussa pidettävässä puoluekokouksessa.

Moisio toimii nykyisin Helsingin yliopiston alumnikoordinaattorina. Hänellä on kokemusta useista vihreiden luottamustehtävistä. Parviainen on työskennellyt pitkään vihreiden eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.