Mainos

Ministereiden velat ja omaisuus julki

Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi sijoittaa rahojaan risteilyohjuksia valmistavaan yhtiöön. Kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomiojan salkusta taas löytyy sekä metsäteollisuusosakkeita että luonnonsuojeluaatetta. Muun muassa tällaisia tietoja tuli esille, kun ministerit ilmoittivat sidonnaisuutensa eduskunnalle.

Viikko sitten syntyneen Lipposen kakkoshallituksen ministerit ilmoittivat tänään eduskunnalle varansa ja velkansa. Kabinetin varakkain on ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi.

Sasi omistaa kokonaan tai osittain seitsemän eri asunto-osaketta ja kaksi loma-asuntoa. Hänellä on myös muhkea osakesalkku. Erikoisin omistus on Raytheon -yhtiö, joka valmistaa muun muassa Kosovon sodassa käytettäviä risteilyohjuksia.

Pommitusten aikana sijoituksen arvo on kasvanut muutamalla tuhannella markalla. Myös puolustusministeri Jan-Erik Enestamilla on melkoinen määrä muun muassa valtionyhtiöiden osakkeita. Lisäksi hän on pienillä panoksilla mukana saariston lomamökkien vuokrabisneksessä. Kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja luottaa perusteollisuuteen.

Tuomiojalla on yli kolmetuhatta metsäyhtiö UPM-Kymmenen osaketta, sekä pieni määrä metalliosakkeita. Kovasta teollisuussalkusta löytyy myös pehmeiden arvojen papereita - kaksikymmentäviisi kappaletta Vihreää Liittoa lähellä olevan Vihreä Lanka Oy:n osakkeita.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ei pelaa pörssiosakkeilla. Varat ovat kiinteistöissä, pankkitileillä, joukkovelkakirjalainoissa ja obligaatioissa. Pääministeri Paavo Lipposen osakesalkku on vaatimaton, vain parikymmentä Helsingin Puhelimen osaketta. Myös velat ovat vähissä, kulutusluotto on otettu ilmeisesti häitä varten. Ministereistä velkaisin on sisäministeri Kari Häkämies. Hänellä on lainoja 680000 markkaa. Tämä selittyy omakotitalon ostamisella Kuopiosta.

Suvi Lindenin, Kalevi Hemilän ja Satu Hassin lainataakat ovat seuraavaksi suurimmat. Vailla velkahuolia ovat Niinistö, Tuomioja ja peruspalveluministeri Eva Biaudet.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.