Minimoi meikkien aiheuttamat allergiat

Kun valitset meikkisi oikein ja pidät niistä hyvää huolta, vältyt allergioilta ja säästät rahaa.

Meikkien ostaminen voi käydä kukkarolle, jos on herkkäihoinen. Merkkiviidakossa seikkaileminen ja sopivan tuotteen löytäminen voi olla haasteellista. Poimi alta vinkit, joilla minimoit meikeistä aiheutuvat allergiset reaktiot, kuten kutinan ja punoituksen, ja säästät rahaa.

Päivitä meikkipussisi

Meikit vanhenevat siinä missä ruokakin. Et pistäisi vanhentunutta ravintoa suuhusi, joten miksi käyttäisit vanhentuneita meikkejä. Vanhentuneen meikin tunnistaa hajusta ja muuttuneesta koostumuksesta. Meikkituotteista löytyy merkintä, mistä näkee kuinka kauan tuote säilyy avaamattomana. Hyvä tapa varmistua siitä, ettei käytä vanhaa kosmetiikkaa, on merkitä tuotteeseen päivä, jolloin se on avattu.

Säilö oikein

Kosmetiikan vääränlainen säilyttäminen nopeuttaa vanhentumisprosessia. Valo, kosteus ja lämpö muuttavat tuotteen kemiallista koostumusta ja tuote pilaantuu nopeammin. Ei siis ole paras idea säilyttää kosmetiikkaa kosteassa kylpyhuoneessa tai kampauspöydällä ikkunan edessä.

Hygienia

Likaiset sudit ja pensselit keräävät pöpöjä ja aiheuttavat näppyjä ja kutinaa päästessään kosketuksiin ihon kanssa. Vältät pöpöt pesemällä meikkisiveltimesi tarpeeksi usein. Käytä pesussa mietoa saippuaa ja kuivaa lappeellaan, jottei vesi valuisi karvan juureen ja irrottaisi karvaa. Meikkisieniä on turha puhdistella, koska edullisuutensa vuoksi, ne voi korvata uudella säännöllisin väliajoin.

Suosi kyniä silmämeikissä

Silmä- ja kulmameikkikynät sisältävät vahaa, minkä ansiosta tuotteen valmistuksessa on käytetty vähemmän säilöntäaineita. Nestemäinen silmänrajaus puolestaan sisältää lateksia, mikä voi aiheuttaa joillekin ihmisille ärsytystä.

Puuterimaisia voidemaisten sijaan

Mitä nestemäisempi tuote on, sen enemmän se sisältää säilöntäaineita. Jos sinulla on helposti ärsyyntyvä iho, suosi puuterimaisia meikkejä valitessasi pohjameikkiä tai poskipunaa.


Kuvat: Shutterstock

Lähde: Hello!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja