Mainos

Minikannettavat rokkaavat tietokonemarkkinoilla

Tuoreen brittiläisen tutkimuksen mukaan netbook-minikannettavista on tullut nopeimmin kasvava osa-alue tietokonemarkkinoilla. Suosiota ovat vahvistaneet mobiilit laajakaistayhteydet sekä tietokoneen käytön vetovoimaisuus matkoilla, kertoo brittiläinen Broadbandgenie -verkkosivuillaan.

Netbook-koneet esiteltiin vuoden 2007 loppupuolella edullisina ja kevyinä versioina perinteiseen kannettavaan verrattuna. Niiden pienennetty näppäimistö, kymmenen tuuman näyttö ja keskimääräinen 1,2 kilon paino ovat monien mielestä olleet tärkeämpiä seikkoja kuin niiden teho, joka on ollut hieman rajallinen.

Tutkimusyhtiö Research and Markets on julkaissut selvityksen, jossa pohditaan mobiililaajakaistaa sekä sitä, miten netbook -koneet laajentavat markkinoita. Selvityksen mukaan minikannettavien kategoria on tällä hetkellä nopeimmin kasvava osa-alue tietotekniikassa. Minikannettavien ovat olleet suosittuja mobiililaajakaistan käyttäjien keskuudessa.

Laajakaistamarkkinoijat ovat havainneet netbookit ihanteelliseksi pariksi mobiililaajakaistapalveluilleen, ja niitä käytetään kannustimina kuluttajille, jotta he tekisivät tuottoisia pitkän aikavälin laajakaistasopimuksia.

Sellaiset mallit, kuten Samsung NC10, Compaq Mini 110 ja Dell Inspiron Mini 10 ovat osoittautuneet Britanniasssa erittäin vetovoimaisiksi kuluttajien ja liike-elämän keskuudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.