Mainos

Minikaivuri ei seuraa Jukka Mutasta uniin saakka

Minikaivurilla Hangosta Kuusamoon matkaava Jukka Mutanen saavuttaa tänään päämääränsä Kuusamon torille 29:n päivän ajourakan jälkeen. Taivalta on jäljellä enää kaksikymmentä kilometriä. Kuukauden mittainen kaivurilla ajelu ei ole tullut Mutasen uniin, vaan hän kertoo nukkuneensa yönsä kuin tukki.

- En muista ainuttakaan unta koko kuukauden ajalta. Olen tainnut olla niin väsynyt aina illan päätteeksi, Mutanen kertoo.

Mutanen luuli myös, että minikaivurin tärinä seuraisi häntä aina iltaisin, kun hän nousee ulos kaivurista.

- Ajelu ei ole lopulta aiheuttanut minkäänlaista henkistä tai fyysistä jälkeä. Ei se tärinä nivelissä tunnu, Mutanen kuvailee kaivurilla köröttelyä.

Kaivuriajelulla kesäjulkkikseksi

Mutanen kertoo olevansa hämmentynyt siitä, että hänestä tuli kertaheitolla alkukesän lähes seuratuin julkkis.

- Olen kenties vieläkin shokissa, sillä tuntuu kuin olisin elänyt ihan normaalisti. En ole varmaan vielä tajunnut koko hommaa, Mutanen hämmästelee.

Mutasen matka on kiinnostanut kaikenikäisiä ihmisiä. Hänen äitinsä oli esimerkiksi jutellut 84-vuotiaan mummon kanssa tienvarressa, kun Jukka-poika kulki ohitse kohti pohjoista. Mutanen on loppujen lopuksi iloinen tempauksestaan, sillä hän on tavannut iloisia suomalaisia ympäri maan.

- Suomalaiset näyttivät nyt sen positiivisen ja hyväntahtoisen puolensa. Ihmiset olivat iloisia, ja oli hauska nähdä, että he oikeasti tulivat tien varteen seuraamaan taivaltani, Mutanen kiittelee.

Kuusamossa odottaa kansanjuhla

Mutasen viimeinen matkapäivä starttaa tänään puolenpäivän aikaan ja matka etenee aurinkoisessa säässä. Kaivurikuski kertoo, että hänen viimeisiä ajokilometrejään saattelee noin kahdensadan henkilön kävelyseurue.

- Lisäksi kaivurin edellä minua saattaa poliisiauto Kuusamon torille, Mutanen kertoo.

Torilla on luvassa kansanjuhla, sillä siellä Mutasta on vastaanottamassa noin kaksituhatta ihmistä. Ohjelma jatkuu iltamyöhään saakka.

Mutta miksi Mutanen matkusti juuri Kuusamoon? Kuusamo oli Mutasen mukaan yksinkertaisesti hyvän matkan päässä, kun suunnitelmissa oli ajaa tuhat kilometriä.

- Minun käskettiin sanoa, että "tietenkin Kuusamoon", mutta kyllä totuus on se, että Hangosta lähdettäessä pystyin määrittelemään tuhannen kilometrin matkan juuri Kuusamon kohdalle, Mutanen selventää.

Lomapäivät kuluivat kaivurissa

Mutanen on yrittäjä, joten kesälomapäivät kuluivat hänellä kaivurin kyydissä. Paluu arkeen tapahtuu hyvinkin nopeasti, sillä Mutanen aikoo palata töihin jo perjantaina.

- Kyllä ne kesälomat olivat tuossa, enempää ei pysty pitämään. Jos nyt yhden päivän pitäisin pientä palautumislomaa tämän jälkeen, niin sitten palaan taas arkihommiin, Mutanen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.