Mainos

Minihallitusneuvottelut lähestyvät - hallituspuolueet sanailevat keskenään

Kokoomuksen eduskuntaryhmä varoittaa, ettei minihallitusneuvotteluissa ole tilaa puoluepukaroinnille tai henkilökohtaisille erävoitoille.  

Eduskunta käsittelee tänään selontekoa budjettikehyksistä lähivuosille.  

Kokoomuksen ryhmäpuheen pitäneen Sampsa Katajan mukaan uudella hallituksella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin toteuttaa kevään kehysriihessä tehdyt päätökset.  

Kokoomus on valmis sellaisiin uusiin toimiin, jotka vahvistavat talouskasvua. Eduskuntaryhmä edellyttää myös, että uusi hallitus ryhtyisi maltillisesti keventämään ansiotuloverotusta.  

Erävoittoihin ei ole Katajan mukaan varaa hallituksessa eikä oppositiossa, muttei myöskään työmarkkinakentillä. Kataja viittaa AKT:n tämänpäiväiseen satamalakkoon.  

- Laittomuudet, satamien ja Suomen viennin pysäyttäminen sanaharkan perusteella ei edistä talouskasvua, Kataja moitti.  

SDP haluaa sen sijaan epäoikeudenmukaiset säästöpäätökset uuteen tarkasteluun. Kaikkia päätöksiä ei puolueen mukaan kuitenkaan pidä repiä auki.  

 -Sopeutusta on jo tehty mittavasti tällä vaalikaudella. Nämä päätökset tuntuvat arjessa ja tulevat iholle, Sirpa Paatero (sd.) myönsi.  

Hallituksen maaliskuussa tekemistä päätöksistä varsinkin lapsilisän leikkausta on arvosteltu.  

Rinne: Investointeja ja lapsiperheiden huomioimista

Ministeriaitiossa tänään ensimmäistä kertaa istuva Antti Rinne on vaatinut, että lapsiperheiden asema ja sosiaalietuuksien indeksileikkaukset käytäisiin vielä läpi. Paatero kertoi eduskuntaryhmän tukevan valtiovarainministerinsä näkemystä.

Eilen Antti Rinne vaati MTV Uutisten haastattelussa lisärahaa asuntorakentamiseen, tiestön ja homekoulujen remontteihin. Hänen mielestään ne eivät ole elvytysrahaa, vaan välttämättömiä yhteiskunnan nyt tarvitsemia investoinnteja.

- En puhuisi elvytyksestä, puhuisin investoinneista, jotka on pakko tehdä tässä tilanteessa, sen takia, että meillä on julmettu määrä korjausvelkaa julkisen sektorin omaisuusmassassa. Meillä on tiestössä ongelmia, jotka pitää pystyä hoitamaan. Me tarvitsemme asuntorakentamista, joka on pullonkaula tällä hetkellä talouskasvulle erityisesti kasvukunnissa , Rinne totesi eilen MTV Uutisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.