Mainos

"Minä lakastan sinu, moi!" – Kiinalaistähti asuu kuukauden Helsinki-Vantaan lentokentällä

2:21

Puisessa mökissä on vajaat kahdeksan neliötä. Se on pystytetty Helsinki-Vantaan lentokentän sisälle non-Schengen puolelle. Mökissä on sänky, pieni yöpöytä, nojatuoli ja verhot, joilla ulkopuolella vilisevän matkustajavirran saa hetkeksi pois silmistä. Tuo pieni mökki on 33-vuotiaan Ryan Zhun yösija seuraavan neljän viikon ajan.

– Minä lakastan sinu, moi!

Ryan harjoittelee mökissään suomea, sillä hänen ensimmäinen työpäivänsä alkaa juuri ja onhan hyvä osata edes muutama sana suomea. Aikaero nakertaa häntä, mutta nuori mies on selvästi innoissaan tulevasta työstään.

– Ensimmäisenä tehtävänään ajattelimme, että Ryan saa mennä ostamaan hammasharjan ja hammastahnaa, naureskelee Finavian markkinointi- ja viestintäjohtaja Katja Siberg.

Tottakai Ryanilla on jo hammasharja omasta takaa, mutta kauppareissu lentokentällä onkin tehtävä, jotain mistä hänen on suoriuduttava. Finavia kehittää hänelle erilaisia tehtäviä kuukauden jokaiselle päivälle.

1:19

Kiinassa kuuluisa ja suosittu

Ryanin toimenkuvaan kuuluu myös, että hän viestii puuhistaan ja havainnoistaan sosiaalisiin medioihin. Ryanilla on Kiinassa netissä suuri määrä seuraajia, sillä hän on kotimaassaan elokuvatähti ja suosittu mallipoika.

Helsinki-Vantaan lentokenttä on jo nyt hyvin korkealle rankattu kansainvälisissä lentokenttävertailussa ja Finavialla uskovat, että Ryanin avulla toteutettu #lifeinhel -markkinointitempaus lisää kiinalaisten mielenkiintoa vielä entisestään.

– Olemme luvanneet, että hän pääsee palkintomatkalle Lappiin, jos hän selviää tästä kuukaudesta. Lappi on hänen suuri unelmansa. Seuraavaksi hän saa ostaa itselleen pipon, omansa varmasti unohti Kiinaan, kertoo Siberg.

Ryanin toive on, että ihmiset kävisivät moikkaamassa häntä mökissään, tulisivat juttelemaan.

– Are these real (ovatko nämä aitoja)?, kysyy Ryan naputellessaan koivun runkoa mökkinsä ulkopuolella. Vakuutan, että ovat.

Kerron, että mökin ulkopuolelle pystytetty pieni koivumetsä on aito, koska koivu on niin suomalainen puu, eikä tuntuisi hyvältä tehdä koivumetsää muovista. Ryan on hyvin otettu. Sitten menemme mökkiin ja juomme kupilliset teetä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.