Mainos

Minä ja Morrison kuvaa ajelehtivaa rakkautta

Kata Kärkkäisen romaaniin pohjautuvan Minä ja Morrison -elokuvan kuvaukset alkavat tänään Helsingissä ja kestävät runsaan kuukauden. Pääkaupunkiseudun lisäksi kuvausryhmä tekee töitä Porvoon liepeillä ja Tallinnassa.

Ensi ilta on tulevan tammikuun 4. päivänä. Elokuvan tuottaja Markus Selin paaluttaa uutuuden Levottomat-trilogian kakkososaksi.

- Levottomat oli ensimmäinen osa ja kolmas tulee ensi iltaan 2004, Selin kertoo. Yhteisiä tekijöitä kolmelle itsenäiselle teokselle on useita. - Kaikissa osissa käsitellään nuorten aikuisten ongelmia ja ne kertovat rakastamisen vaikeudesta. Jokainen on ohjaajansa esikoiselokuva. Ensi-iltojen väli on kaksi vuotta, Selin luettelee.

Levottomat oli Aku Louhimiehen ensimmäinen pitkä elokuva, Minä ja Morrison puolestaan on Lenka Hellstedtin esikoinen. Hän on samalla ensimmäinen naisohjaaja Solarin pitkien elokuvien ketjussa. Ajatuksiaan päätösosan ohjaajasta Selin ei vielä suostu kertomaan, mutta lupaa siinä asiassa mehukkaan yllätyksen.

Minä ja Morrisonin pääosissa ovat Irina Björkund ja Samuli Edelmann. Ohjaaja Lenka Hellstedt on tehnyt näyttelijäkaappauksen myös ulkomailta. Islannin ihmepojaksi nimetty, huippulahjakas ohjaaja-näyttelijä Baltazar Kormakur (101 Reykjavik) esittää mafiapäällikköä. Suomalaista, varttunutta naisenergiaa edustavat Titta Jokinen ja Maija-Liisa Marton.

Suomea varten otetaan noin kolmekymmentä kopiota, koska tähtäimessä on suuri yleisömenestys. Solarin pitkistä elokuvista katsotuimpia ovat olleet Häjyt (330 000 katsojaa 1999) ja Levottomat (290 000 katsojaa 2000). Jussi-palkinnoille ovat päässeet Esa ja Vesa (1994), Häjyt, Levottomat ja Lomalla (2000). Yleisö on Häjyjen ja Levottomien lisäksi äänestänyt myös Kummeli Kultakuume -elokuvan (1997) vuoden parhaaksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.